02.05.2024

Елена Гунчева - Гривова

Ей го, иде революшъна! Цепи мрака. Революцията се прави от Кметя на жълтите павета. Тъна в размисли дали в тоя случай няма да му трябват 140 декара гори в София, дет ги обеща ченгесарският внук Терзиев, ама не ги разбирам аз тия работи. Значи, да приемем, Деянчо Мамин става кмет. Как я отпочва революцията, че да не ни изненада внезапно.

Влиза в СО и разпорежда разстрел на всеки втори, защото се знае, че там всички са корумпирани. А всеки първи – в Белене. След това сваля украинското знаме, слага възрожденското, прави общински банкет и разчувстван, пее на три ракии „България на три морета“. След това дрънва едно обаждане на Урсулката и я уведомява, че утре влизаме в Шенген и излизаме от еврозоната. Който не е съгласен, разпорежда да му се отреже главата на площада /може и пред централата на Възраждане/.

Тъй като го знам Костя как сватбарската вилнее из историята и някои понятия, да му напомня, че революция е период на насилствена смяна на политическия режим, последван от преустройство на политическия, социалния и икономическия ред.

Та как точно, след избори, при избран негов кмет, насилствено ще смени политическия режим и ще преустрои не знам какъв си ред? И как си я представя революцията чрез избори? Или някой не е слушал внимателно в училище, или психопатията избива към налудничави идеи. Но важното е електоратЯ да кълве, нали?

Напоследък техният не е особено придирчив.

Честно казано, не искам да се заяждам с тях, но подобно опростачване на политиката и лъжи до посиняване, идват в повече. Поне не плещете глупости! А хората всъщност наистина очакваха революция. Която не се прави със субсидия!

Елена Гунчева-Гривова