01.05.2024

ЕС се опитва да намери някаква форма да продължи съществуването си. Срещата на върха в Прага обсъжда варианти за бъдещето. Съдейки по обсъдените теми, ЕС не е спокоен за своето бъдеще.

Преди всичко искам да обърна внимание, че именно Прага е градът с най-остри протестни реакции на политиката на съюза, включително се демонстрира за нормализиране на отношенията с Русия и подписване на договор с Газпром. И това при едно от най-високите нива на русофобия в целия ЕС, това в Чехия.

Съвсем очевидно е, че нещата в ЕС не могат да останат такива и да продължат такива. Някои от глобалистките евролидери усещат, че нещо пари под краката им, но понеже те са имунизирани с тотална недосегаемост, много трудно ще достигне до тях усещането за безвъзвратна промяна в силата им.

Един от важните щтрихи на вчерашните разговори, разбира се напълно неотразен у нас, е изказването на Меркел, че бъдеще на Европа без Русия е невъзможно. Да сверим датата – 6 октомври 2022 година. Почти същото изказване се появи в немска медия от високопоставен чиновник, че проблемите на Германия не могат да бъдат решени без сътрудничество с Русия.

В Прага са присъствали и представители на извън ЕС държави. Англия, Азърбайджан, Турция, Армения.
За Азърбайджан и Алиев искам специално да кажа няколко думи. За мен това, че той е авторитарен лидер, не е проблем. Пределно ясно е, че средноазиатските държави не могат да виреят в евро-атлантическа демокрация по културни и исторически причини. Да се очаква там демокрация като в Дания, са хуморески за невежи. Затова приказките, че ЕС отказва газа на диктатора Путин, но приема газа на диктатора Алиев, който също напада съседите си, само за пореден път демонстрира евро-атлантическата идеологическа немощ, старост и витиеватост. Пълен провал по този пункт за умнокрасивитетът в цял Запад!

Важното в случая е, че ЕС, отвързвайки се от зависимост от една тръба, моментално се завързва в зависимост от друга тръба. Това пък е икономическа импотентност, граничеща с глупост, което също не е новина за ЕС. Алиев е приятел на Путин и ще остане такъв, независимо дали ЕС ще му предложат операция за смяна на пола! За да стане от приятел неприятел. Отсега казвам, той няма да се подложи на тази европейска операция. Сега се усмихва широко и обилно обещава газ, който той няма и ще го купи от Газпром.

Опитите да бъде подписан мирен договор между Азърбайджан и Армения също са бутафорни за диванните армии на Европа. Тези държави не са във война, че подписват мир! Но че водените разговори Пашинян-Алиев-Макрон-Ердоган-Мишел са важни, в това съмнение нямам. Над този разговор видимо витае духът на Путин.

Руснаците много добре разбраха посланието на Запада.
Да свалят Путин и всичко ще се оправи!!!
Да.
В деня на годишнината му, разбира се с отвращение го казвам, отношението към него става такова, каквото навсякъде – втвърдяване и консолидиране на две противоположни сили, които ще се борят за бъдещето. Враговете му се активират и всеки следващ ден биват активирани все повече. Външните са ясни, вътрешните също. Тази борба ще се изостря в следващите месеци. Той сега ще покаже дали наистина е този, който е.
Във всяването на разкол, разделение, във вбиването на клин, Западът е всепризнат майстор.

Всички приказни за ядрена война и ядрени удари, включително в Черно море, са единствено и само информационна война. Казвам го за пореден път! Не е затворен канала за връзка Кремъл – Белия дом.

Във Великобритания се предупреждават за режим на тока.
От мен да знаят, няма страшно! Преживели сме режим на тока българите, всичко си беше нормално. За тях ще е по-тежко, но само психологически, защото уж бяха империя, над която слънцето не залязваше. Пък то взе, че залезна в сърцето и.
Лиз Тръс е получила официално предупреждение от консервативната партия, собствената и партия. Впрочем това не е нейната партия, тя е партиен анархист. Но сега тази партия я е приютила. Та кратък срок са и дали, да оправи работите. Иначе ще я свалят.

Докато свалят Путин от власт, ще бъдат свалени те.

Анастасия Гешева