19.05.2024

Европейският съюз се изолира от Русия и Китай,изключва се от зоната за свободна търговия в Евразия и окончателно става придатък на американската икономика.

След като Европейският съюз наложи санкции срещу Русия,европейските политици под диктата на САЩ,решиха да се борят и срещу зависимостта от Китай. Унищожителната за Европа доктрина се налага чрез различни държавни политики, атлантически институции,фондации, НПО и НАТО.

Много хора се чудят как успяват? Много просто: Американците масово пласираха в управлението на държавите жалки отрепки, които не свързват своето благо с това на народите, които управляват. На изборите се надпреварват „куци коне“ и всички или почти всички играят за САЩ.

Надеждите на подобни маргинали,Китай да се подчинява на „правилата“ на ЕС,не се материализират. Китай да се примири с критиките на хора като Олаф Шолц е невъзможно. Затова китайските власти в Шанхай отсвириха видеообръщението на „странния лидер“ Шарл Мишел,опитващ да критикува Русия.

Има опастност Европейският съюз напълно да загуби връзката си с Китай, както се случи с Русия. ЕС ще се окаже в търговската изолация от цяла Евразия.

Европа загуби Русия. Вероятно от много ум,ще загуби и Китай. Тогава ще бъде изключена и от зоната за свободна търговия,която се разгръща в Евразия.Това ще позволи на Вашингтон окончателно да превърне ЕС в придатък на американската икономика.
„Политическата класа на ЕС смяташе, че санкциите срещу Русия обещават „сигурен изход“,при който Русия ще се предаде след няколко седмици и всичко ще се върне както беше преди. Вместо това,Европа се изправи пред енергийна и икономическа криза.

ЕС пропусна и срещата на върха на АСЕАН,за разлика от Русия, САЩ, Китай, Индия и Япония и това само демонстрира пълната маргинализацията на Европа.

Йордан Халачев