23.04.2024

Обещах да дам разяснение за избора си за участие в изборите в Сливен в листите на ИТН,може би го дължах на някои хора, а може би не, ще ги видите в коментарите. Ето ви и един мой прочит за повечето плюсове, за антиситемната партия, която последователно се поакзаха че са ИТН. Една система прогнила като тази на пропорционални избори и такава организация може да се пробие само отвътре, замислете се. Иначе сте само аутсайдери, с големи усти. Аз поне направих нещо. Ето и това което ви написах!
Една страница на комп е , МОля прочетете! предполагам имате 7-8 мин за мен!

Дължа на много хора и особено на тези с критично мислене и подкрепящи ме през последните 2,5г малко разяснение защо съм с ИТН отново на тези избори, бях и през 2021.

За да не отегчавам ще бъда сдържан и подреден:
1. Екипа около проекта Куку, е почти здраво ядро от 1992г. От него има напуснали , но и завърнали се, обидени и простили, отрекли се от ядрото му и после пак работили в областта от която разбират и могат, Проявили талант и т.н. Това говри за устойчивост и фундамент, човечност и опитност да си в колаборация с хората. Това е добродетел и в политиката.

2. Не може да не се сблъскаш с корпоративните медии, ако имаш такъв обшествено-сценично -артистичен продукт. Шамарите които получиха тези хора, ги отрезвиха, че не може да не си и обществено, което означава , че и политически ангажиран. Ходеха като немили недраги с Хъшове, по клубове и кабеларки, но оцеляха защото имаха гръбнак. Целият им екип, и с бТВ, когато станаха неудобни за някои псевдополиткукловоди стана същото. А са неудобни, както всички хора с характер, дефинирани цели и с критично мислене.

3. Научиха се да правят компромиси и да си променят мнението, когото е полезно както за тях така и за зависещите от тях, И тук аз прозрях , че: ако не можеш да промениш мнението си , значи не може да промениш нищо. Това е залог за успех и лице, а не едни други части.

4. Направиха референдум за промяна на избора за представителство в страната, от пропорционално към мажоритарно. Статуквото им отвърна с машинации, лицемерие и хватки. Опитаха се да минат през съдебната система и тя частично ги поряза. Отказаха ли се? Не! С мажоритарни избори изчесват 95% от партиите. Трябват ли ни толкова много?

5. Когато разбраха, че без собствени канали не може, направиха свой, не разчитаха на чуждите инвеститори в т.нар Български медии – толкова български колкото аз съм от Занзибар! Рискуваха и спечелиха поне основно уважение, и дадоха трибуна на онези, които не бяха пробили и даже бяха в забранителния списък на Press титутките

6. Държаха се мимикриращо и потърсиха почва у хора със силни характери в парламента за да предложат мажоритарния вот, но не намериха и решиха да опитат сами през юли! Едно предателство, с его от недостижими висини на един бивш министър на Бойко Борисов и отявлен грантаджия на Америка ЗА България Хр. И. Ги накара да не отстъпят от принципите си за равнопоставеност на бъдещите си коалиционни партньори. Така опитите за правителство пропаднаха. Нима не беше честно към всички избиратели , които искаха промяна на системата, а не нов завой в старата. Последователността в честността на Има Такъв Народ пролича и в изкуството да се правят приемливи, а не принципно недопустими компромиси.

В персонален план съм очарован от г-жа Ива Митева като професионализъм и възпитание. Подкрепете я в Русе, водач на листата ни е там. Само за позицията им за въвеждане на Еврото в България не съм съгласен.

7. Последователната – фискална политика, водена чрез корекции на ламтеещия за власт и влияние Асенчо Василев, в лицето на г-н Каримански като председател на бюджетната комисия, спаси още по-голяма инфлация въпреки глупостите на горния Василев, насочването на финанси- нашите пари за негови протежета и откровените опити на Георги Ганев, другия Грантаджия в същата комисия, да насочи парите към финансови институции. Напускането на злощастната коалиция беше най-вярното решение. Взето след като чашата преля с парите изработени, от фирмите, за пътища, но криминално, нагло и презрение отказани от Асенчо.

8. В заключение, самата смелост да направиш партия за да участваш в политическия живот на страната, след като си настроил почти всички срещу себе си е достойно за уважение. И след ударите претърпени преди създаването, са доказателство за смелостта. Прилича на моя начин за възприемане на обществени отношения и реших , че ще приема поканата на г-н Йорданов. Мислил съм, преценил съм, това е моят избор.

Не на последно място, който е политически подготвен и счита , че политиката не е пристан за достъп до парите в държавния бюджет забележете , че г-н Трифонов, макар и лидер на партия не е кандидат за парламента ни, а други лидери са само те на плакатите с хора , чийто лица не се разпознават.

В здравеопазването, подхода към все още неотминалата псевдоепидемия от КОВИД-19, измисления нейде си и стоварила се на главата ни , нанесла огромни психически, морални и финасови поражения и даже катастрофи – ИТН, бяха едни от малкото , които дадоха трибуна и допринесоха да спасим редица душй, хора, психики и да запазим България с най-нискот участие в експеримента „ваксина с РНК срещу вирус познат от десетилетия“ . Така предотвратихме стотици хиляди постваксинални реакции и спасихме човешки животи за бъдещето.

Избора ми правилен и моля да ни подкрепите! Аз съм и ще си остана фактор в дискусиите за по-добро и по-малко комерсиално здравеопазване, и ако съм спомогнал ИТН да имат дума в следващото народно събрание по тази тема, то ще съм доволен, и считам , че няма да разочаровам и вас, моите приятели и сънародници. Ако ни се разминат пътищата с ИТН, то тогава споровете, няма да спрат, но ще зная, че съм дал най-доброто от себе си.

Георги Тодоров