19.04.2024

Едно от най-важните неща пред държавата ни е възстановяването на силата и боеспособността на БЪЛГАРСКАТА армия. Не натовския обоз, в който ни превърнаха. И ако това налага, оръжие да се купува с условията да се достави бързо и да е качествено. А не да чакаме хамериканците да ни правят на м….ни и години наред да не ни дават вече платените авансово самолети – морално остарели и общо взето трето качество, както се чува от доста военни специалисти по отношение на възможностите.

Нали разбирате, че връзвайки се с американците по оттношение на отбраната ставаме напълно зависими от тях. А те не жалят нито противници, нито съюзници и газят всички наред само заради своите интереси и алчност. Нека да си припомним кой ни накара да си разформироваме армията, да премахнем задължителната казарма и да си нарежем въоръжението – същите тези, които са си намърдали задните части безплатно на българска земя и ни диктуват не само вътрешната и външна политика, не само ни използват, но и ни въвличат във война.

Трябва поетапно да се отделят сериозни средства за въоръжение на армията, да се увеличи състава й, условията за служба, да се възстановят военните училища и казармите. Всеки български мъж трябва да може да защити Родината си, семейството си и земята си. А това не се учи във фейсбук и компютърни игри. Абсурдно е аз да мога да стрелям с Калашников, да мога да сглобявам и разглобявам автомат, а тридесетгодишни мъже в България да не могат. Мирът е илюзия, светът е джунгла, а ние приличаме на лъв с отрязани нокти и изтръгнати зъби, оставен насред хищници.

Темата за предателите, най-вече оня турбоселяндур с жабешката усмивка, е друга тема. Можем само да съжаляваме, че не доживя да бъде съден за национално предателство. Но има други, които един ден трябва да отговарят. Отговорността пред нас сега е да изберем политици, които да отстояват суверенитета на България и да знаят правилния път – път, избран от българите, а не от външните ни врагове.

Елена Гунчева