16.04.2024

Жал ми е за Кирил Петков, честно.

Безрадостно детство… бил е невръстно момче, когато баща му Петко изоставя него и майка му сами в София. Децата му се подиграват, че татко му е заминал с чужда жена за Канада.
Когато е в шести клас в руското училище, майка му Венета научава, че Петко възнамерява да се бракосъчетава с любовницата си, и спешно тръгва за Канада.

Кики попада в напълно непозната среда, без да знае нито дума английски, който така и не успява да научи, въпреки държавното училище и държавния университет във Ванкувър. С Линда се запознават много млади, на едно парти, на което играят “на бутилка”. На
Киро му се пада да се съблече, когато го прави, Линда много си пада по него… следват цуни-гуни и под строгия поглед на полковникът от канадската армия Макензи, се женят. Раждат им се три деца – Бог да ги закриля!

Специализира “валутен и финансов дилър” в Милано; отива да работи в Брюксел – в една стая с много компютри; един ден нахлуват маскирани – изпочупват техниката и пребиват Киро. Той се прибира в България и се скрива при баба си в Дупница; не мърда оттам 9 месеца; Линда с първото момиченце Ванеса там преживява – героиня е тя. Като му минава уплахът, с Линда и децата се установяват на ул.”Шишман” в столицата.
В махалата беше известен като “мъжът на канадката с татусите, от “Мастър шеф”…

Киро заминава за 2 години в Харвард, кой му плаща издръжката – не е ясно. С Асен се запознават с китайски бизнесмен, продават платформата, получават милиони. На 14 март 2008 г., така го представят в “Капитал”: Да се върнеш с 60 милиона! Бил пристигнал в България с проект и пари да го реализира… хах, май е първата от поредицата бомбастични измислици-премислици със скромни резултати. “Капитал” коментира: “нищо не успява да задържи вниманието му достатъчно дълго”… Диагноза?!

С татко Петко участват в създаването на “Да, България”, но Христо Иванов с един имейл го прогонва …

После – някой (#КОЙ) завежда Киро при президента… следва сагата с декларацията с невярно съдържание, нарушаването на Конституцията, защитата на държавния глава: “Той носи в сърцето си България!”, засаждането и поливането на ПъПъ – политическото ГМО, ашладисвано от Херо… правителство, гласувано на 13 декември 2021 г. и свалено с вот на недоверие на 23 юни 2022 г..

Междувременно: лъжи, схеми, парапети, куролация, пици с кристали, пропагандни али-бали, Gemcorp, Газпром, оръжия, посредници, комисиони, скандали…

А е само на 42.
Един млад мъж, който се превърна в национално бедствие.

Тъжно. И опасно.

Соня Колтуклиева

Facebook