19.04.2024

1. Как оценявате факта, че Израел нанесе ракетен удар върху Дамаск на 19 февруари, дни подир историческото опустошително земетресение в Сирия и Турция, в което загинаха 46 хиляди души в двете страни? Ракетният удар е взел поне 5 убити цивилни жертви и 15 ранени – в момент, когато стотици хиляди и дори милиони сирийци са на ръба на оцеляването – без храна, вода, лекарства, дрехи и покрив, без никаква помощ от страна на ЕС и САЩ, освен лицемерни пустословия – докато унищожителните трусове продължават.

2. Как оценявате факта, че властите в САЩ потулиха техногенния екокатаклизъм със смъртоносни химикали в щат Охайо, взеха ( случайно? ) неадекватни и непрофесионални мерки за неговото „ограничаване“ и омаловажиха фаталното въздействие на отровните вещества върху здравето на хората и животните, поощрявайки жителите на района на град Източна Палестина да се завърнат по домовете си? С тези си действия местните и централни власти предпоставиха трайно и невъзстановимо увреждане на здравето на жителите на засегнатите райони в перспектива до 20 години.

И накрая третият въпрос, който съм задавала десетки пъти в статиите си:

3. Какви са националните интереси на България в района на Атлантика? Защото – за да се формират „евроатлантически“ партии в една държава, тя трябва да има жизненоважни евроатлантически национални интереси, нали така? Моля да ми се обясни какво е жизненоважното значение на Атлантическия регион за съществуването на България?

Искам на тези три въпроса да ми отговорят поименно следните лица: Бойко Борисов, Томислав Дончев, Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Ива Митева, Стефан Янев.

Предварително благодаря!

Милена Върбанова