07.05.2024

Западните лидери, които се застъпват за демократичните ценности, са „социопати в прилични костюми“, пише Ал Джазира.

Те „приветстват и аплодират масовите убийства в Газа“ и в същото време изнасят лекции на света, което отново подчертава тяхната жестокост и безчовечност. Бомбастични президенти и премиери отново събраха братските си редици, за да приветстват и аплодират масовите убийства, този път в апокалиптичните руини на Газа.

Министър-председателят Николай Денков ще бъде на посещение в Израел,съобщи БНТ.

Българският премиер ще проведе среща с премиера Бенямин Нетаняху.

Във водената от Денков делегация ще участва и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел,е голямата новина на българските медии.

Въпреки целия си блясък и предполагаеми добри маниери, лидерите на западните „демокрации“ във Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Отава и Канбера и онези, които се стремят да заемат техните места, не са нищо повече от социопати в добре ушити костюми,пише уебсайтът на Ал Джазира.

Едно от основните изисквания към лидерите или онези, които се стремят да ръководят западната „демокрация“, е желанието, дори нетърпението, да нареждат – без нотка на съжаление или разкаяние – убийството на невинни и да одобряват и аплодират, когато техният „скъп приятел“ “ най-често прави същото.

Ако обвинението ми предизвиква раздразнение, извинявам се… на шивачите.

Много държави са изпили горчивата чаша на страданието поради дългогодишната, дълбоко вкоренена нужда на Запада да убива невинни без угризения на съвестта – в Централна и Южна Америка, Африка, Югоизточна Азия, Афганистан, Ирак и в целия Близък изток.

Всеки, който отрича този крещящ факт, е помощник или измамник,завършва Ал Джазира.

Подкрепата за резолюцията на Общото събрание на ООН за хуманитарно примирие беше унижение за Съединените щати,(а и за ЕС и НАТО б.а.), пише Global Times. Изгубил влиянието си, Вашингтон се оказа неудобно изолиран по належащ международен въпрос. И падането на авторитета му само продължава.

Йордан Халачев