04.05.2024

Американският генерал Марк Мили, който е председател на Обединения комитет на началник-щабовете, е предупреждавал администрацията на Байдън още през 2022 г. да се пристъпи към мирни преговори между Украйна и Русия, съобщава Вашингтон пост. Източник в коментарите.

Предупрежденията на генарал Марк Мили са целяли да бъдат избегнати хилядите жертви от страна на Украйна, но въпреки това администрацията на Байдън е отказала да се съобрази с тях.

Всичко това ясно показва, че не Зеленски, а САЩ диктува какво да се случва в Украйна, разпореждайки се със съдбите на милиони невинни украинци. Вашингтон пост съобщава още, че скептицизма между военните експерти в САЩ по отношение успешно контранастъпление на ВСУ е съществувал още през 2022 г., а с днешна дата той се е затвърдил.

Икономическите ефекти за Запада се изразяват в загуби за около 100 милиарда евро за европейските компании, съобщава Financial Times. В същото време Вашингтон е сериозно притеснен от поредното поскъпване на горивата, което може да доведе до сериозни социални катаклизми.

Иначе казано, Западът облъчва с невярна информация населението за уж сгромолясването на Путин и Русия, но истината е, че се сгромолясва Запада.

Димитър Байрактаров