18.04.2024

Намираме се в много критичен момент във войната в Украйна, който според мен до няколко дни ще покаже не само развръзка, но и непосредствените последствия за Украйна и стоящият зад нея западен свят.
Атаките срещу ядрената централа в Запорожието са тактическа ядрена терористична стратегия, която се ръководи не от Киев, а от англо-саксонската столици и по същество представлява известно притискане на Русия в ъгъла. Ядрената централа е най-голямата в Европа, 6 блока по 1000 мегавата и е изключително ключов стратегически обект, строена е за да обезпечи целият донбаски въглищен промишлен басейн с колосалните му индустриални съоръжения. Тази централа осигурява 20% от енергозахранването на Украйна и което е много по-важно, представлява най-важният тактически военно зависим обект в Донбас. Оттук идват и заплахите за Русия.

Атомната централа се контролира изцяло от руските военни части и до момента беше в тила им при бавното настъпление в Донбас. Преди една седмица започна нейното активно обстрелване, което съвпада по време с достигането на операцията в Донецк до критичната фронтова линия, зад която изтласкването на украинската власт от Донбас е завършено. Заповедите за обстрел на ядрена електроцентрала не може да идват от Киев, поради огромният риск. Те идват от Лондон на първо място, защото Украйна е на ръчно управление на английската върхушка в ДД, след това от Вашингтон, защото САЩ държат доставките на оръжие за Киев.
Първоначално обстрелите са били чрез дронове с ракети с противопехотни мини. Целта е била да се попречи на хората да ходят на работа в централата. От миналият петък насам започва силен обстрел със снаряди за 152 ММ оръдия. Което вече започва да нанася щети по инфраструктурата на обекта. Налице са изтичане на амоняк и водород, а преди два дни осколки от снарядите на украинските ракетни системи Ураган са открити на 400 метра от един от действащите реактори. Последва нов много опасен момент при стрелба, който прати снаряд на 10 м от хранилището на ядреното гориво.

Тъй като атомните блокове на практика са неразрушими, те ще издържат. Целта на обстрелите са хранилищата за отпадъчно ядрено гориво, които могат да бъдат разрушени, при което ще има изтичане на радиация, но в мащаб, който няма да е повсеместна европейска катастрофа и все пак напълно достатъчно за вкарване на района, Русия и Европа в много сериозен ядрен катаклизъм. Значи, целят минимални, но болезнени и възможно най-унищожителни за Русия щети. Тук вече са подгряти медиите, които от седмица предават фейкнюз в цял свят и в България, че РУСНАЦИТЕ ОБСТРЕЛВАТ ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ И ЗАПЛАШВАТ СВЕТА С ЯДРЕНА КАТАСТРОФА.

Истината е, че ако успеят, украинските управляващи и стоящата зад тях световна ДД, ще предизвикат ядрена катастрофа по-голяма от Чернобил и Фукушима взети заедно, по думите на руските военни и ядрени експерти, които правят това метафорично заключение, за да демонстрират нивото на опасност и безотговорността на Колективния Запад.

Опасността от създаване на огромна европейско-азиатска криза е напълно реална. Руснаците вземат невероятни мерки за защита на съоръжението от обстрела, включително го включиха на следващо ниво на противовъздушна отбрана. Но истината е, че ако решат да взривяват зони от този огромен по площ и значение обект, нищо не може да го опази на 100%. Истина е също, че Русия е притисната в ъгъла по този въпрос, защото не може да направи нищо, освен да унищожава точките на огнищата на стрелба. Което според мен ще бъде и решението им в следващите няколко дни, ако ООН и другите световно глобални организации, отговорни за обстрелите на ядрена централа, не вразумят центровете за вземане на решения. Впрочем Путин отдавна предупреди, че тези центрове в и извън Украйна са ВОЕННИ ЦЕЛИ НА РФ. Няма да се учудя, ако някой такъв стане прецедент за назидание на всички останали. Само да уточня, говоря за столици – Лондон, Париж, Берлин, Ню-Йорк (и не столици).

Руските анализи разчитат ситуацията като изключително опасна, на ръба на катастрофа. Засега обстрелите са малки, контролират се. Но заставят руските сили да хабят изключително голям ресурс, забавят ги и разбиват стратегията им. Това показва, че обстрелващите дават знак на Путин, че искат преговори. Като съм съгласна, че в случая, поради огромното му значение за гражданските последствия, Русия е притисната в ъгъла и трябва да намери бързо решение на ситуацията. На практика на карта е поставена цялата руска операция и постигнатото до момента. Не е възможно да не са предвидили подобни ходове, но трябва да кажа, че диверсията на Украйна в Донбас е чудовищна и е сравнима само с безумието на Хитлер, който унищожава Германия, за да постигне военните си цели. Какъв е смисълът да построиш една държава и после да я унищожиш? Това е глобална глупост!

Вероятно ще се пристъпи към спиране на централата, което само по себе си е огромно труден процес и ще нанесе вреди на Украйна. Вероятно е също изостряне на руската военна офанзива, именно търсеният от Запад ефект в това колосално изнудване и ядрен тероризъм. Но държа да подчертая, никой не знае как Путин ще реши тази задача и то в близките дни.

Случаят показва, че ядрената тема е ФАКТИЧЕСКИ ЕДИНСТВЕНИЯТ УСПЕШЕН ХОД НА ЗАПАДА. Само чрез ядрен конфликт те могат да застрашат Русия наистина. И то не самата Русия, защото тя е неуязвима, а целият останал свят, който Русия би тръгнала да спасява при ядрен конфликт. Работата е там, че Колективният Запад и неговите колективни глупави бройлери управляващи не могат да измислят как да разгорят ядрена война без те да пострадат. Слава Богу няма как!!!

Оказва се, че огромният промишлен индустриален комплекс в Донбас, съдържащ хиляди заводи и предприятия, строен по време на СССР като един от най-развитите индустриални райони в света, се превърна в капан за руснаците, защото Украйна използва като укрепления подземията и площите на инфраструктурата , както и населението като жив щит. Това е причината за продължаващата вече 6 месеца война да не е завършила. Понеже хората се чудят защо не завършва. Ето защо.

Анастасия Гешева