25.04.2024

По-надолу ви предлагам сравнителен анализ, който не претендира за научност и дълбочинност.
И така, коалиционното правителство на Кирил Петков бе гласувано и се закле пред предишния парламент на 13-ти декември 2021 г. На 22-ри юни тази година същото бе свалено от власт след вот на недоверие от ГЕРБ и ДПС, както и техните проксита Възраждане и ИТН. Наричам ги коалиция на мрака.

Кирил Петков бе на власт шест месеца и 9 дни. Мутрата ни управляваше 12 години без малко.
Крадоха и клаха българския народ така, както турците не са ни крали и клали, гласи една до болка позната пропагандна опорка на ГЕРБ, обилно поръсвана от Мутрата с куп нелепости. Въпросът е може ли един кабинет, и то коалиционен, за малко повече от половин година да завлече България така, както Мутрата го направи за почти 12 години.

Промяната била извършила някакъв гешефт с уж руски газ, но с посредници. Реални факти и доказателства не бяха извадени на светло. ГЕРБ построи една газова тръба за 3 млрд. лева народна пара и я хариза на Кремъл за 30 години. Доказателства на грамади. Пътната карта на Теменужка, обаче, изчезна.

Петков бил извършил някаква далавера с Джемкорп, ама друг път. Мутрите раздаваха стотици милиони кинти на свои строителни фирми, които после изчезваха с куфари и чанта, за да се превърнат в баровски хотели.
Киро си има Лена, а Мутрата си има Мата Хари. Петков живее в 80 квадрата на Шишман. Мутрата си построи къща в Барселона. При Киро имало парапет, а при Мутрата шкафчета, кюлчета и пачки.

Цацата и Каскета грижливо вардеха Мутрата 12 години от наказателно преследване. Днешният главпрокурор нищо не вади срещу лидера на промяната. Щото няма какво.

Ако трябва да съм честен, и аз съм разочарован от канадския шарлатанин. Щото не разкости Мутрата завинаги. Бих му дал втори шанс, ако се закълне да си довърши работата…

Владимир Танев