29.03.2024

Дойдат ли избори, българите изпадат в странна форма на безпаметност. Като при малките деца или старите баби. И драматични факти от преди година-две биват заличавани от съзнанието на избирателите. Да припомним на тези люде, че коалицията на мрака чрез зловеща завера в предишния парламент свали от власт управляващата коалиция на Кирил Петков. Сараите и техните учиндолски проксита. ГЕРБ и тяхната младежка организация, странно защо наричаща себе си Възраждане.

Онези ваксинирани антиваксъри, които идеха от време на време до жълтите павета с рейсовете на Борисов, попържаха за час-два пред парламента, а после се юркаха да изхарчат командировъчните на мутрите по софийските молове. Цялата тази отвратителна пасмина затри седем месечната ни жажда за свобода. Всички те прегарят от мераци да яхнат властта след втори октомври. Да върнат времето на олигархичното задкулисие, на милиардните грабежи, на окрадения бизнес на честните хора и потъпканата свобода на медиите. А защо не и отново да ни млатят като каруцари под колоните на Министерския съвет. Думата ми, обаче, не е за тези шарлатани, а за онези пишман политически „анализатори“, които в безумните си дебати говорят по-често за задника на Лена и за канадския акцент на Киро, отколкото за кюлчетата, пачките и за Мата Хари.

С мними аргументи и без всякакви реални факти и доказателства тези дърдорковци тръбят как Киро и Асен откраднали за 7 месеца повече, отколкото Борисов завлече за 12 години. Как промяната била превърната в подмяна (клише от предизборните опорки на ГЕРБ). Като източници на информация обикновено използват любимата им агенция Една жена каза. Докога бе, хора? Докога с тази робска участ?

Не разбирате ли, че обричате себе си и децата ви на нови 12 години мутренско управление. Излезте от мрака и погледнете слънцето. А то промива мозъци и лекува безпаметност…

Владимир Танев