25.04.2024

Хостинг услуги и WordPress

Облакът като услуга е мрежа от сървъри, които могат да се използват за стартиране на WordPress. От друга страна, различните данни и операции са разпръснати на всички сървъри, а не се хостват на един-единствен. С този интелигентен метод за управление на ресурсите получавате предимствата на лесно мащабиране, контрол и разумни цени. Можете лесно да променяте необходимите Ви сървърни ресурси и да плащате само за това, което използвате. Сега, след като знаете какво представлява облачният хостинг, можете да проучите предимствата от използването му, особено за бизнеса. Да не говорим, че ако някой от сървърите се повреди, на разположение е резервен сървър, който да запълни липсата и да го замени, като гарантира, че уебсайтовете Ви ще работят по всяко време. Облачният хостинг е отлична услуга за малки и средни предприятия, но не е подходяща за стартиращи фирми.

Определение за хостинг в облака

Облачният хостинг е вид уеб хостинг услуга, която използва няколко различни сървъра, за да намали времето за натоварване и да увеличи времето за работа. Вместо да използва един сървър, Вашият уебсайт може да използва „клъстер“, който черпи ресурси от централен пул. Това означава, че ако един сървър се повреди, друг поема работата. Този тип услуги имат подобрена сигурност и надеждност, както и възможност за обработка и управление на големи количества трафик. Според хостинг експертите и дългогодишните собственици на уебсайтове, облачният хостинг е по-добра версия на споделения уеб хостинг. Да бъде по-добър обаче означава да бъде и малко по-скъп. Добра опция е да използвате jump bg promo code , за да намалите крайната сума.

Предимства на облачния хостинг за Вашата компания

С други думи, облачното решение представлява мрежа, която работи на множество сървъри. Операциите и данните обаче се разпределят между множество сървъри, а не се хостват на един-единствен.

Надеждност

Получавате предимствата на лесна мащабируемост, контрол и справедливо ценообразуване с този иновативен начин за управление на необходимите Ви ресурси. Казано по-просто, можете да увеличавате или намалявате ресурсите на сървъра си и да плащате само за това, което използвате. Като имате предвид предимствата на облачния хостинг, обяснени в предходния параграф, можете да видите колко полезна може да бъде такава услуга за една компания. Да не говорим, че ако един от сървърите се повреди, друг ще го поеме и успешно ще го замени, гарантирайки, че уебсайтът Ви няма да бъде извън строя дълго време.

Скорост

Друго предимство на облачния хостинг е скоростта. Решението за облачен хостинг, подобно на решенията за специализиран хостинг или колокация, е много по-бързо от всеки друг хостинг, тъй като не използва един сървър. Вашият уебсайт може да използва „клъстер“, който използва ресурси от централизиран пул, вместо да се управлява на частен сървър. Дори сървърът да получава огромно количество трафик, вашият уебсайт ще получи достатъчно ресурси, за да поддържа скоростта си, и ако един сървър се повреди, той автоматично ще се превключи на друг и ще продължи да работи.

Сигурност

Когато става въпрос за сигурност, при облачното решение се използва второ ниво на защита. Той е необходим, защото системата разчита на централизиран пул, който свързва голям брой сървъри. Виртуалната мрежа е защитена, а вашата среда за хостинг в облака е изолирана с този допълнителен слой на сигурност. Естествено, повечето хостинг компании, предлагат SSL сертификати, както и усъвършенствана DDoS защита.