29.03.2024

Националната телевизия, БТВ и Нова се изтрепаха вчера, кой пръв и кой повече ще излъчи от бръщолевенето на господин Бойко Борисов.

В трудно разбираемия му хамалски изказ, все пак се долови едно ясно послание – да бъде приет закон, който да върже ръцете на всяко следващо правителство, да се договаря с Газпром. Като оставим настрана юридическия нонсенс, русофобията на бившия премиер видимо градира: Обяви се за даване на оръжия за Украйна; Застана твърдо зад изгонването на руските дипломати.

Една от възможните причини за стремителния възход и удивителното дълголетие на Борисов във властта, беше инстинкта му на политически чакал. Той винаги е говорил само това, което обикновенните хора искат да чуят. Сега, доколкото поне половината от електората му е русофилски, той съвсем го е подкарал през просото.
Защо?
Менторите му го пощадиха със „Закона Магнитски“, но беше ясно, че ще го активират, веднага щом играта с Русия загрубее.

Сега те бавно затягат примката около врата му, защото контролират и парите му и компроматите срещу него. И, за да спаси кожата си, той ще предаде не само електората си, но, ако може, и цялата държава.

Калин Тодоров