29.03.2024

Всички разбрахме, че българинът потъна във всемирна скръб и печал по повод кончината на кралицата на Нова Гвинея. И Великобритания и още други държави, сред които и Австралия. Голяма трагедия, голяма мъка, три реда сълзи и сополи и ежеминутни постове във фейсбук с любимите й коне, кучета, рецепти, дрехи, диаманти и прочие неща, които дълбоко вълнуват леля Пена от Горно Нанадолнище.

Това е един от начините на манипулиране на съзнанието. Като то се отклонява към лъскави, но незначителни неща, така че да се забулят истинските проблеми.

Знаете ли, днес, между сто публикации за „леля ви Бети“, попаднах на една, която ме накара да се почувствам и горда и тъжна едновременно. Почувствах се зле. Заради кончината на една българска армия, оставила ярка следа в историята на България.
На 17.09.1912 г. се формира новата българска Трета армия. на 31 декември 2006 г. Трета българска армия окончателно е разформирована. Победите и силата й са пословични за всеки, който е запознат с военната ни история. Първият й командващ – генерал-лейтенант Радко Димитриев. Последен – полковник Добрин Сарачев. Първата и Втората Световни войни, Междусъюзническата война и други не успяват да ликвидират гордостта на българската армия. Това прави демокрацията и евроатлантическите подлоги на американците.

Имената на предателите ги знаем. Знаем тези, които позволиха българската армия да бъде поставена в зависимост, да се затворят военни училища ,поделения, да си нарежем танковете, ракетите и самолетите. За да могат американците спокойно да се намърдат на българска земя, без да има кой да им окаже съпротива. Без да има кой да респектира и политиците, които ни продават. Без да има кой да ни защити.

Това е важното, българи! Докато циврите за принцеси и кралици, враговете унищожават армията и държавата ни. Докато умилително пишете за кончината на леля ви Бети, забравяте, че българското небе се пази от чужди, а в земята ни има чужди бази. Докато се възторгвате от разни принцове и принцеси, забравяте тези български офицери и войници, които не бяха родени принцове, но по достойнство и чест са по-високо от богоизбраните, защото дадоха живота си за Родината.

Помнете важните неща, българи! Българските!

АВТОР Елена Гунчева