27.04.2024

За тези, които се радват на отстъплението на руските войски искам да им дам малко тема са размисъл.

1. Доста дълго време Москва държеше Украйна в шах с 250 000 души войска, по-голямата част мобилизирани от Домбас. Украинската казват, че е около 700 000 при пълна мобилизация, която вече е факт.
Въпросът е къде е останалата руска войска?

2. Забравихте ли Китай? Кога се е включила САЩ във IIWW? Когато Хитлер е напредвал или когато е.бил спрян?
Мислите ли, че Китай няма да е следващия, ако Русия загуби войната? Или мислите, че китайците са толкова прости, че не го знаят?

3. Дори да загубят войната, това няма да е първата загубена война за Русия. Как си мислите, че се възстановява една съсипана от война държава, затънала до ушите в дългове? Ами, че то Украйна си е в технически дефолт.

Не казвам, че да набиеш руснаците е лошо, но мислете за последствията. Не ми обяснявайте за свобода и независимост, защото търпяхте Бате Бойко 12 години и си налягахте парцалите, а на украинците поне трябва да им се признае, че плащат с живота си за илюзорна независимост, защото както казах с тия кредити и разрушена инфраструктура няма как да си независим. Пак ще си зависим, но няма вече да имаш какво да противопоставиш.

Изобщо в тази война не може да има победители. Ако изобщо има, то ще са или Китай, или Индия… Изобщо държави извън воюващите, САЩ или ЕС.

Изобщо мислете, ако можете, извън стандартните определения за спечелена или загубена война.
Дори да се разпадне Русия, хаосът в Азия ще е гарантиран за следващите пoне 30 години.

автор : Васил Кендов