06.05.2024

ИДЕИТЕ НА КИРИЛ ПЕТКОВ И УМНОКРАСИВИТЕ СА ЗАМРЪЗНАЛИ ОТ ВРЕМЕТО НА ФУКУЯМА.

Вижте каква простотия изръси днес просто КИРЕ:

„Десни хора, не може да си позволим комунист с фразеология и мислене от 1973г. да оглавява София през 2023г.“

Кирил Петков е възпитаник на Харвард, където са му напълнили главата със всякакви щуротии за величието на западната демокрация, и че в световен мащаб разпространението на либералните демокрации и свободния капиталистически пазар на Запад е крайна точка на еволюцията на човечеството и вероятно окончателна форма на човешко управление.

Така, че мирно по Фукуяма, свободата, правата на човека, конкуренцията, глобализацията, фундаменталният пазар, монополите, пазарната мощ, корпорациите, банките, фондовите борси, милиардерите, всичко това е идеално и това е краят! Ние го измислихме и всичко друго е лъжа и измама!

Абе, просто КИРЕ, не виждаш ли как развиващите се страни от БРИКС през последните 35 години издухаха в икономически, а вече и във военен план любимия ти крадлив Запад!

За морал и нравствени ценности да не говорим!

Вече няма само западен вектор в политиката, а идеята за изграждане на мирен, равноправен и многополярен свят!

Америка и твоят Харвард провали демокрацията!

Демократи, като Клинтън, Буш-младши, Обама и Байдън нападнаха свободни страни, като Афганистан, Ирак, Сърбия, Сирия, Либия и избиха над 11 милиона души.

Само в Ирак заради западните санкции умряха от глад над 500000 деца. И днес заради тях продължават гражданските войни в Либия, Сирия, Афганистан и други арабски и африкански страни.

Зад нежният воал на твоите Харвардски ценности стоят глобализацията т.е. съвременнанта колонизация, икономическите санкции, военния и финансовия терор спрямо тези, които не слушат и не дават да ги експлоатират.

Свободният Пазар стана триумф на интереса!

-където морала се подчинява на парите, затова има огромна корупция, лобизъм, проституция, наркомания, убийства, грабежи, кражби, влизания със взлом, изчезнали автомобили, присвоени фирми, отчуждени имоти, данъчни и валутни измами и престъпления, счетоводни измами и фалшификации, борсови спекулации, договори с дребен шрифт, кредитни карти с високи лихви, кредитни агенции с подвеждащи рейтинги, рискови ипотеки, “почтени ипотечни брокери”, “нископлатени финансови директори и мениджъри” с годишни заплати от десетки и стотици милиони долари, непрекъснато увеличаващи се по брой и стойност такси и комисионни в банките, сенчесто банкиране с огромни лихви, “гарантирани ипотечни облигации”, високи адвокатски хонорари, частни съдебни изпълнители с безбожни хонорари и др.

И всичко това в името на демокрацията ли е, просто КИРЕ?

Неолибералният модел на държавата беше напълно насочен към приватизация и контрол на излишъка, посредством паричната власт на частната собственост, чрез създаване на порядък и схема за обединяване на частните и държавни интереси, за да се направлява произведения и събран излишък в частни ръце.

Държавите затъват в дългове, защото частният бизнес приватизира печалбите, а национализира загубите. Чрез Държавният бюджет и чрез обществените поръчки реално се кредитира държавата и се дебитира печалбата в частния сектор. Системата на агрегираните приходи и разходи посочва, че когато държавата е на минус, на плюс е частният сектор.

Това е така, защото днешният модел на държавно регулиране на излишъците е не само изчерпан, не само корумпиран, според мен той е просто провален!

Съвременният неолиберален модел на капитализма, създаде изтънчени схеми за експлоатация не само за хората на наемния труд, но и за цялото общество.

Частният сектор печели един път в реалния бизнес, втори път от обществените поръчки, приватизация и субсидии от държавата чрез клиентилизъм, трети път чрез закупуване на ДЦК и акции печели лихви и дивиденти, четвърти път участието му във финансови институции му носи лихви от кредитите и огромни печалби от игрите с финансови инструменти, пети път намаляването на данъците му носи нов свободен ресурс, шести път неравновесието на трудовия пазар с определено по-голямо търсене на работа стагнира заплатите и той плаща по-малко.

Бизнеса печели и от акумулирания до сега капитал, чийто дивиденти той прибира от това, че капитализма си е създал толкова много нови „ефективни пазари” като:

криминалният пазар на сенчестата икономика , сенчестото банкиране, административно-корупционният и данъчен пазар , политическият пазар, където започнаха да се въртят много пари , пазар на студентските кредити, на съдебната власт, пазар на ошфорките, спекулативен пазар на финансови инструменти, глобализиран пазар на транснационалните компании, пазар на здравеопазването и търговия с човешки органи, на производство и продажба на оръжие, пазар на наркотици; пазар на спорта, пазар на жени, на миграцията, на тероризма и др

ТОВА ЛИ СА ТВОИТЕ ХАРВАРДСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ ПРОСТО КИРЕ? ХВАНАЛ СИ ВЛАКА НА КОЙТО ПЪТУВАШЕ БОГДАН ФИЛОВ ПРЕЗ 1944г.

Той също като теб хвалеше наляво и надясно Европейските ценности на Германския райх! И се възмущаваше от комунистите, палеше им къщите и ги пращаше по концлагерите. Кире и аз не искам сталински комунизъм!

Искам просто справедливо общество, а не тази кочина наречена демокрация, която политолога, социолога, неоконсерватора Францис Фукуяма обяви за края на историята.

И не съм далеч от времето, когато ще ти кажа как ще стане!

Ти просто Кире си един проводник на чужди интереси с простичката идея да се докопаш до Солунската митница!

Кире, дори и в неделя тя да не спечели, рано или късно ти ще отидеш в архива на историята, а тя ще седне в кабинета, който президента Радев ти осигури и после хиляди пъти съжали!

ТЕ ТАКА ЗА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ на „просто КИРЕ“!

Петър Къртев