10.05.2024

Снощи гледах „Актуално от деня“ на известния политик и журналист Велизар Енчев и не повярвах ни на очите, ни на ушите си. В студиото като върху залята с ракиджос стара маса в крайпътно кръчме, разтягаше махмурлушки телеса и се давеше в русофобско повръщане кадърът на „Дума“ Иван Бакалов. Същински мургав братчед от махлата с прегракнало от ругатни гласище. Вулгарен, наплевателски, клеветнически – готов за гербаджийски депутат. Къде гледа Буци, та още не е напипал това скрито съкровище? Жигосва Герб, но в ключовата тема „оръжия за Украйна!“, защитава неговите постановки. Ще бъде сто пъти по-ефективно острие от изтъркания Тома Биков!

Божичко, защо всички русофоби са толкова нелепи? Изкуфя ли бе, Бакалски – или ти е от Пфайзера? Не съм дегустатор на вино и на зелева чорба, но ще ти кажа следното:

1. Ако Русия не беше освободила България през 1878 г., нямаше да го има паметникът на Цар Освободител, но и на мястото срещу него нямаше да се мъдри дори плюнка. НС, където днес вилнее дивата орда русофоби, която гласува оръжие срещу Русия, както и цялата българска държава ( днес „държава“ само на ужким ) съществуват само благодарение на тези, които твоята предателска клика заплюва – руснаците.

Да гласуваш война срещу тия, които са те освободили – това е световен исторически парадокс!

2. Инсинуациите, че вие, русофобите, сте срещу президента Путин, а не срещу руския народ – не минават! Кой ще бъде убиван с оръжията, които НАТО и пошлите му български ибрици предоставят на Украйна? Обикновените руски войници. А и руският народ подкрепя своя президент, въпреки истеричните крясъци на петата колона в Русия, която владее голяма част от „националните“ руски медии ( също както в България )

3. Срамно е подареното ни в миналото от Съветския съюз въоръжение, да бъде предавано в ръцете на враговете на Русия.

4. Срамно е българи да гласуват срещу Русия – заедно с турците от ДПС. Това прилича на сюрреалистичен кошмар. То е храчка в лицето на всички „строители на Нова България“ от възрожденското поколение.

5. Режимът на Зеля не представлява малоруския народ. Зеленски, Кулеба, Резников ( какво красноречиво име – „резня“ – клане! ), Арестович, Ринат Ахметов, не са малоруси и нямат нищо общо с малоруския ген. Тяхната цел е ограбването и пълното унищожение на Украйна. Изтощението и унищожението на Русия. В Киев управлява узурпаторски фашистки режим, който упражнява невиждан терор над малорусите и ПОЧТИ всички други народности в Украйна.

„Украинска държава“ вече не съществува. Територията е полигон на НАТО.

6. Донецка и Луганска области, Крим и Запорожие исторически никога не са принадлежали на „украинската държава“.

7. Давайки оръжие „на Украйна“, България фактически го предоставя на НАТО и на главорези, които не принадлежат към малоруския народ. Както заяви ген.Шивиков, те продават предоставеното им оръжие. Защо фашисткият режим в Киев иска от България оръжие? То изобщо не му трябва – целта е унищожение на историческите българо-руски връзки и установяване на ненавист между нашите народи.

8. Както отбеляза вчера в НС, Румен Гечев – оръжие се ПРОДАВА, а не се ПОДАРЯВА! САЩ е продала на режима в Киев въоръжение за над 21 милиарда долара. Но, според теб, Бакалски, България е доста по-богата от САЩ и трябва да ПОДАРИ оръжие на хленчещия Зеля – ей тъй, заради зелената му тениска. След което да си КУПИ съвременно въоръжение – „ами ще дава пари, оръжието струва пари“ – подигравката, с която приключваш темата, е наистина на бакалско равнище.

Но тая подигравка разкрива тоталната лъжа на войнолюбивата ибрикчийска групировка в 48-то НС, че ако подарим на украинския режим старото си съветско въоръжение, „Западът“ ще ни ПОДАРИ ново модерно оръжие. Няма да дочакаме такъв подарък. Модернизирането на българската армия не влиза в сметките на окупатора.

10. Нагла лъжа на българоубийци е изреченото от коалицията на войната в НС, че предоставянето на оръжия за „Украйна“ ( нарочно поставям името в кавички, такава държава вече не съществува ), няма да ни въвлече във война. Еничарите натиснаха един бутон и ние вече сме във война – до гуша.

10. Единственият спасителен път за България е пълният НЕУТРАЛИТЕТ. Като страна, съседна на военния кофликт. Независимо от всякакви договорености и „партньорства“. 95 процента от българския народ е ПРОТИВ предоставянето на оръжия за „Украйна“ и хвърлянето ни във война с Русия! Или, според теб, Бакалски, „простолюдието“ няма думата по такива въпроси?

Имаш ли деца, Бакалов? Ще ги пратиш ли на фронта да се опекат на шиш за кефа на зеления наркоман? Или нямаш деца и не ти пука за младите българи? За всички българи? И даже ще ти е весело, когато умират? Такъв ти е характерът – личи си по физиономията. Ти си заклет мизантроп.

Един съвет – престани да обикаляш телевизиите. Просто се скрий някъде на тъмно. Защото снощи наистина из*ака в студиото на БСТВ рядък екскремент, който дълго още ще смърди около теб.

Милена Върбанова