26.04.2024

Зам.-шефката на Европарламента се опитала да унищожи доказателства за далаверата

Куриер на милионите бил министърът на труда на Катар Али Бин Самих ал Мари

Месец и половина след рушвета Ева Кайли защитава Катар в Европарламента

Бившата заместник-председателка на Европарламента Ева Кайли и спътникът u в живота Франческо Джорджи са използвали двайсетмесечната си дъщеричка за прикриване на прякото им участие в тресящата институциите на ЕС корупционна афера. Първи сторил това Джорджи, който на миналия 10 октомври бил отишъл в луксозния брюкселски хотел „Стайгенбергер Уичърс“ заедно с момиченцето в количка, за да си тръгне от там с детето и с натъпкан с пачки куфар. Когато пък на 9 декември полицаи арестуват Джорджи, преди да бъде задържана и тя, Ева Кайли звъни по телефона на баща си, излязъл на разходка с внучката, като го вика незабавно да отиде в дома u, за да вземе съхранявания там куфар с пари, плюс биберони, след което двамата да потъват вдън земя.

Информацията за използването на детенцето за заличаване на следи и унищожаване на доказателства за участието на гъркинята Ева Кайли и гаджето u от Милано Франческо Джорджи в скандала „Катаргейт“ бе разпространена след Коледа от разследващите далаверата брюкселски магистрати. Те предоставиха на медиите снимки и видеозаписи, на които се вижда ясно как Джорджи влиза в баровския хотел, тикайки детската количка, как се качва в апартамента на министъра на труда на Катар Али Бин Самих ал Мари и след това как излиза от там влачейки тролей. Става дума за същия куфар, който два месеца по-късно ще бъде иззет от бащата на Ева Кайли и в който ще бъдат открити към 600 хил. евро. Но в снимковия материал има и доказателства, разобличаващи нарочения за тартор на „Катаргейт“ бивш италиански евродепутат Антонио Пандзери. Той например влиза в апартамента на току-що пристигналия в Брюксел с частен самолет, под дипломатическо прикритие и с голяма охрана министър на труда на Катар Ал Мари, като носи явно празна чанта с форма на дипломатическо куфарче. Когато обаче Пандзери си тръгва, въпросното куфарче изглежда яко натъпкано с пачки евро.

Ева Кайли

Точно месец и половина по-късно след получаването на „кеша“ от куриера – министър, Ева Кайли произнася в Европарламента пламенна реч в защита на Катар, като го обявява едва ли не за идеал в охраната на труда и защитата на правата на работниците – мигранти. Това е своеобразна реабилитация на страната пред лицето на Европа, след като Доха е многократно критикувана по двата пункта и обвинявана за нелепата смърт при строежа на съоръженията за отминалото световно футболно първенство на близо 6000 чуждестранни работници. От заличаването на обвиненията, което Кайли на практика прави, зависи по-нататъшното сътрудничество на Доха с ЕС в редица области като например увеличаване на търговския обмен, облекчаване на визовия режим и т. н. А според брюкселските магистрати „авансът“ за услугата е бил получен от „кликата“ на Антонио Пандзери точно на 10 октомври в хотел „Стайгенбергер Уичрс“.

Магистратите на съдия-следователя Мишел Клез, които разнищват безпрецедентния скандал, били уличили според брюкселските медии Ева Кайли в опит да унищожи доказателства за участието u в „Катаргейт“ – вместо да позвъни в полицията, когато намира в дома си куфара с пари, за който твърди, че не знаела нищо, тя повикала баща си, за да го потули…

https://trud.bg/