17.05.2024
Николай Марков

Николай Марков

“ИСТИНСКИЯТ ЛИДЕР НЯМА НУЖДА ДА ВОДИ – достатъчно му е да посочва пътя.”

Х. Милър

„Аз съм убеден, че българинът какъвто и да е, колкото и да е излязъл от релси, дълбоко уважава семейството си, децата, съпругата си, ДОМА си.

Макар, че сме разбити и катастрофирали в много отношения, ние дълбоко в себе си имаме здрави корени, единствените, които могат да ни дадат силата да преодолеем и да преплуваме тази кървава река.

Искам да пожелая на всички Българи, не просто формални светли празници, а дълбоко в себе си, просто да прегърнат ближните си с прегръдка и любов, с каквато никога не са ги прегръщали.

Да простят всичко онова, което по някакъв начин не са могли да преодолеят в годините и да направят ония най-малки жестове към най – малките , нашите наследници, които да ги направят едни усмихнати, светли същества, които вярват в бъдещето.

А онова, което НИЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА да свършим, мисля, че няма нужда да си го казваме и повтаряме.

Смятам, че ако съумеем да простим на ближните си прегрешенията, които имат към нас или забележките, които имаме към тях, ние ще преодолеем и ВСИЧКО останало.

Весели празници!

Весело посрещане на Коледните празници и ВЯРВАМ, че това, което може да ни свърже в едно е именно вярата в ХРИСТОС и в НЕГОВИТЕ ценности, които по някакъв начин искат да се изземат и да имат политически смисъл.“

полковник НИКОЛАЙ МАРКОВ

Ако имам дълбока ВЯРА в този човек, то това е защото по някакъв неведом начин, имаме сходни възприятия. Възприятия за света изобщо.

Може и да се заблуждавам, но по скоро не.

Светът като житейска проекция е толкова шарен, различен и изумителен, колкото сърца, очи и умове го правят СВЯТ – нашият. Всеки има позиция и гледна точка. Разбиране за правота, справедливост и своя истина. И кой може да каже ЧИЯ ИСТИНА е МЕРОДАВНА?

НИКОЙ и всички. И аз СЪМ ИСТИНАТА, не защото искам да наложа своята, а защото не съм спирала да я търся. И тя истината се е превърнала някак в смисъл на моето съществуване. Колкото повече я искам и търся, толкова повече намирам ПРОШКАТА.

Защото няма как да бъдеш ИСТИНАТА без да носиш ПРОШКАТА. И първом себе си да простиш…ЗАЩОТО простиш ли на СЕБЕ СИ грешките, ще спреш да СЪДИШ другите!

ХРИСТИЯНКА съм. По произход и наследство и по себеусещане. НО над християнка съм ВЯРВАЩА. Дълбоко вярвам! Повече от теб дето ми четеш псалмите приятелю христов и повече от теб дето всяка сутрин и вечер се кланяш на Аллах и повече от всяка религиозна проява. Нито една религия не ми е враг, стига да не е превърната във фанатизъм.

Вярвам в ЧОВЕКА. В неговата дивна същност. Това е моята истина. И ще я докажа.

Ние скъпи приятели човеци, Българите сме избрани… защото сме мъдри. Мъдри сме защото сме стари… много стари… колкото света. Имаме всичко за да проявим тази МЪДРОСТ.

Чувствам се като сапьор в минно поле. Мината е заложена отдавна… преди аз да се родя, преди и той Марков да се роди. Преди да се роди по-голямата част от Българското население, което днес трябва да изживява живота си върху заложената му от предците МИНА.

Ние трябва да преодолеем и да преплуваме тази кървава река. Това е предизвикателството на НАШЕТО време.

Не съм веща. И коя съм за да СЪДЯ. Но знам че единственият начин да спрем да се страхуваме и да не пострадаме от взрив е да извадим на светло мината, да я погледнем право в очите и да я обезвредим в името на децата и внуците ни и в името на нашето БИВАЛО. Сега и навеки.

Мината за която говори Николай можем да обезвредим с ПРОШКА. Ако се прегърнем, както никога до сега, ако си простим стореното от предците ни в името на ДЕЦАТА НИ.

Няма нито една случайно казана дума в тези няколко реда с които Марков пожела СВЕТЛИ празници. Няма нито един случаен предмет, който виждате на бюрото му, на стената му.

Не е случаен дори факта, че го виждаме в неговия кабинет. Символите са религиозни и на различни религии. Защото вярата Е НАД РЕЛИГИОЗНИТЕ СТИГМИ. А именно те са в основата на нашата заложена и така взривоопасна мина.

Това, което ме кара да се чувствам добре е, че той НИ ВЯРВА. Щом като е започнал този разговор, значи ВЯРВА, че ще можем да го ВОДИМ той и НИЕ – Народа!

Всеки ден говорим как нямаме лидер! Как нямало КОЙ да ни поведе и това е причината да не успяваме да се въздигнем и да поискаме и вземем това, което мечтаем.

Но Българинът след 500 години робство е някъде ослепял и вместо да вижда лидерите си и да ги въздига ГИ ОБЕСВА, а последва фарисеите…

А послем им прави ПАМЕТНИЦИ…  и им дири костите. На ЛИДЕРИТЕ…

Време е да спрем да грешим!

„Обичам Ви, приятели!

Да, обичам ви и искам да го казвам. Искам също да мечтаем заедно, да воюваме срещу греховете и слабостите си заедно и да придобием заедно славата от победата. Ние сме Христовата армия на светлината, която побеждава и осветява всяка тъмнина.

За да бъде Светлина!“  – НИКОЛАЙ МАРКОВ – 25.12.2023г.

Автор: Екатерина Димитрова