08.05.2024

Анастасия Гешева

Всички, които изповядват настоящите ценности на Запада в либералния порядък и русофобията в геополитиката, са болни мозъци. Опитвам се отдавна да открия сред тях смислени хора, разумни, с аргументи, които не са клишета и общи приказки, хора с ясни критерии за градивност, не откривам.

Натъквам се само на фанатизъм и суеверия, отдавна отмрели геополитически представи, неадекватност към реалното и тъмни човешки страсти – наглост, арогантност, безмилост, омраза.

Около Зеленски продължава чистката. Стела Арестович втори близък до украинския президент човек напуска. Друг е въпросът дали доброволно напускат и дали напусналите ще останат живи. Заленски забрани на държавните служители напускането на Украйна. Положението там става катастрофално, както алармирам от есента на миналата година.

Истинското състояние на украинския народ е секретна информация. Броят загинали, размерите на хуманитарната катастрофа вследствие липсата на ток и топло, жертвите на репресиите на управляващата върхушка. Няма да е още дълго. Катастрофата е толкова брутална, че няма да е още дълго мълчанието, все някои там ще намерят начин да поискат възмездие. Междувременно Западът втвърдява капана на украинците, като не позволява никакво измъкване, под предлог, че Украйна ще победи Русия с оръжията, които и се доставят.

Страшно е да се гледа войнстващото евро-атлантическо лице на звяра, което насъсква всичко живо срещу Русия. Всякакви тежки оръжия, Великобритания има замисъл да достави ракети със среден обсег, ще утежни още повече украинската ситуация, ще доведе до още по-голямо унищожение на Украйна, а много вероятно и извън Украйна.

Аз отново припомням, че Русия има оръжия, които за 10 минути ще достигнат Лондон, а за 20 минути Ню Йорк и няма просто да донесат фойерверки, а разрушение.

Всякакви видове оръжия и боеприпаси, тежки, леки, без украинците да имат представа как се използват – всичко това са пълни глупости! Така не се воюва! Това е същото като да сложиш американско гориво за руска ядрена централа, или германски мотриси за руски трасета на метрото в София.

Резултатите са повече от плачевни и още по-стращно ще стават, ако не се спре това евро-атлантическо безумие. А Русия няма нито да спре, нито да се върне назад никога повече. Тя излезе от коритото си. Според мен през септември миналата година стана ясно, че мекият замисъл на Путин лесно и бързо да реши болния въпрос, срещна стена от непозволение и следователно вече се намираме в подготовка на РФ за пълно воюване навън от държавата и опазване на вътрешността, при това и на икономическия и дипломатически фронт, а това означава излизане от коритото.

Към това добавяме и неразумната политика на Украйна към православните обекти в държавата, която доведе до факта, че СВО-то прие и това задължение да опази духовната категория на руската етническа група. Така че….

Анастасия Гешева