28.03.2024

Елена Гунчева - Гривова

Една от най-изумителните и потресаващи черти на българския народ е как си избира политици. Познавам хора от всички слоеве на обществото. И затова ми е много странно и неразбираемо как хора, които не биха допуснали да им изчистят тоалетната, им гласуват доверие да спасяват държавата. Пълен потрес, абсурд и тема за сериозна психиатрична диагноза. Национален мазохизъм вероятно.

Ето например генерал Гном. Отблизо /защото то отдалеч не може да го видите/ се вижда, че човечето за чеп за зеле не става. Поглед като на Джаба Хаитянина, мозък като на средностатистическа кокошка-носачка, одухотвореност и ценности като на тухлена стена. Ама на, харесват си го някои. Други харесват Ристе. Който дори адвокатската му колегия е изхвърлила, а да си знаете, особено големи морални изисквания поне на практика там няма. Представете си колко се е олял. Същият е работил само като министър и то за кратко. Въпреки това има човеци, които ведро и оптимистично смятат, че тоя човек разбира от нещо и може да ги оправи.

Да вземем например и пепейците. Кирето, завалията, не знае на кой свят се намира, живее в някакъв собствен, който няма връзка с планетата-майка. Лъже не като разпран, а като страдащ от Синдрома на Мюнхаузен. Прегази с канадски крачета дори Конституцията. Трябва да му се отчете безсъмнения принос за българския език, защото създаде толкова нови думи, че дори филолозите още се опитват да се отърсят от шока. Но има хора, които му вярват.

И да преминем към любимата ми партия. Видяхме завчера как се държат като изтървани павиани в Народното събрание, а Фончо плюе като мъж от дълги разстояния /не ме разбирайте погрешно, оспорвам само метода на битката, ако беше отишъл да му шибне два юмрука или шамара на Божанката, щях да одобря/, а до него продавачката от Женския пазар призовава да й дойдат. Лидерът пък има само няколко години трудов стаж, и то повечето като шофьор на Каракачанов. И разчитате тези да вземат решения в ползу роду?!? И да внесат смислени законопроекти, които не са писани от проксито на ДПС Ясен? Някак си не мога да вярвам, че от хора елементарни и прости нещо добро може да произлезе. И да добавя – може да си прост и с пет дипломи, но пък без една, дори да не си прост, пак не можеш да свършиш нищо.

Гледам и президентите. Я си признайте кой от тях става за нещо? Избирали сме Жельо Жабата /нищо лично спрямо вида и възпитанието му, но той се поклони на Ран и Ът и беше национален предател/, избирали сме агент Виктор, който дори по-сложни дела от развод не е водил, но беше главнокомадващ армията и президент, избирали сме Плювналиев с малоумната усмивка, който дори Тиквата смяташе за ментално недостатъчен. И Радев, който успя да излъже всички ни и да ни предаде.

И сега гледам хора интелигентни, които незнайно защо очакват тая пасмина да направи нещо добро и полезно за народа и държавата. Изумително! Хора интелигентни и възпитани ме наричат предател и ме плюят и по детински наивно вярват на човек, който дори лъже, че е автор на учебник и откъде са му парите за имотите. И който много рязко забогатява именно при получаване на партийната субсидия. На всеки логичен въпрос ми се отговаря: Ама има ли алтернатива? Тоест избираме Пол Пот, за да не дойде Адолф Х.!?!!?

Вече не вярвам, че българският народ е способен да си избира управниците. Вярваме на всеки, изпълзял от дъното на обществото и стремящ се единствено към лични облаги. Не виждаме елементарни неща и отричаме това, което очите ни виждат, защото илюзията е над реалността.

Бог да пази българите от самите нас!

Елена Гунчева-Гривова