28.04.2024

Бившият министър на спорта, а към днешна дата независим народен представител Радостин Василев скочи на правителството. Ето какво написа той във Фейсбук без редакторска намеса:

Кабинетът „Денков-Габриел“ работи за Украйна, а не за България! През седмица гласуват помощи за Украйна, а в почти всички министерства гърмят корупционни скандали. Надявам се, че ротацията няма да се състои и ще има извънредни парламентарни избори.

Казусът Мартин Божанов – Нотариуса е репродукция на „Осемте джуджета“. Този човек го свързвам със Сарафов и Гешев. В организираната престъпност в България, за съжаление, участват ръководни фактори от прокуратурата и властта.

ПП „Морал•Единство•Чест“ няма нищо общо с г-н Васил Божков и не планираме да има.

Как бяха прокарани лобистки изменения в закона за хазарта, граничещи с корупция и с колко стотици милиони ще бъде ощетена държавата, вижте във видеото.“

Радостин Петев Василев е български адвокат и политик. Избран е за народен представител в XLV, XLVI и XLVII народно събрание от 15 МИР Плевен. Председател е на правната комисия в XLV народно събрание. От 13 декември 2021 г. е министър на спорта, като поема поста от служебния министър Андрей Кузманов. На 2 август 2022 г. предава поста на Весела Лечева от служебния кабинет на Гълъб Донев.

Радостин Василев се занимава с международно спортно право и допинг казуси. Консултирал е спортисти, спортни федерации и спортни клубове.

Основател и управляващ съдружник е на адвокатско дружество „Радостин Василев“. То е международна адвокатска кантора, специализирана в областта на гражданското, облигационното, търговското, вещното, трудовото, административното, международното частно право и арбитраж. Дейността му е свързана с предоставяне на правни услуги и в областта на семейното, наследственото, авторското и данъчното право.

В структурата на адвокатското дружество съществува отдел „Спорт“, който извършва дейност, свързана със спортен мениджмънт и осъществява процесуално представителство на спортисти, клубове и спортни федерации пред различни местни и международни инстанции, FIFA и Международния спортен съд (CAS) в Лозана, Швейцария.