26.04.2024

Един от най-популярните български писатели – Калин Терзийски, призна, че преди 10 години актрисата Диана Димитрова нарисувала неговия портрет… с кръв. Той с изумление установил, че ръждиво-кафяво-червената боя върху листа с неговия образ, който тя му връчила в плик, е всъщност кръв, пише woman.bg.

Терзийски е посветил цял роман на романса си с красивата актриса, научи “България Днес”. В “Любовта на 45-годишния мъж”, чието действие се развива през 2012-а, той описва страстта си към съвсем младата тогава студентка от НАТФИЗ, нашумяла наскоро не само с ролите си, но и с разтърсващото си признание, че е била бита от свой колега. Според непотвърдени публикации в медиите, това е бил Юлиан Вергов.

По думите на автора двамата се запознават на премиерата на негова пиеса, но преди това начинаещата актриса му изпраща покана за приятелство във “Фейсбук”, с която поласкава мъжкото му и творческо его.

“Бях влюбен като куче в нея”, сподели за вестника известният белетрист. Той обаче уточни, че “Диана има брутален характер”, което ни най-малко не оправдава насилието над нея. “Тя е подложена и на психически тормоз след изповедта си”, смята Калин Терзийски. В “Любовта на 45-годишния мъж” писателят описва и как преподавател на актрисата в НАТФИЗ на достопочтена възраст се разтрепервал само като я зърне в коридора.

“Тя ми подари картина. Беше ми нарисувала портрет, но когато се загледах в него разбрах, че не е рисуван с бои, а с кръв. Това ме влуди. Диана има брутален характер, но аз се влюбих. Да, в момента тя е подложена на психически тормоз от онези, които я плюят, а и не е трябвало да й се вдига ръка. Не и от мъж. Но този характер…”, смаза я с признанието Калин Терзийски.

Писателят разказа, че се запознали на негова премиера, като преди това тя му изпратила покана да я приеме за приятел във Фейсбук. Първата им вечер заедно била в Габрово, където той запазил стая в хотел, а после се срещали по ресторанти и се целували. Докато Диана имала и паралелни връзки.

“В хотел в Габрово стигнахме до кулминацията на нашите отношения. Въпреки че бях много влюбен, постъпих по мъжки рационално, ангажирах стая и уредих всичко останало. Но любовта ни не продължи дълго. До финала се срещахме по заведения, с размяна на прегръдки и целувки, беше мъчително”, спомня си Терзийски. Въпреки това той е запазил топлите си чувства към фаталната актриса, която нейната колежка Елен Колева явно не е успяла да замести в сърцето му.

В романа “Любовта на 45-годишния мъж” писателят нарича Димитрова “аланска принцеса” с лице “с едри, открити и силни черти”.

Начало