25.04.2024

Кирил Петков е живял по-малко в България от някои от изгонените руснаци!

Сред изгонените 70 руснаци има хора, които са прекарали голяма част от живота си тук. Такъв е случаят например с Владимир Александрович Климанов, който е генерал консул на Руската федерация през последните 12 години, а е в България от 18 години.

Това разкри публицистът и преводач Мажд Алгафари. Той написа в социалната мрежа, че този човек е прекарал една трета от живота си в България и знае отлично български. В това отношение бие отвсякъде Кирил Петков, когото нарича „гад мръсна“ и който е напуснал България на 13-годишна възраст, а освен това нерядко прави грешки в българския си говор.

Алгафари изобщо не е съгласен тези 70 руски граждани да бъдат изхвърлени от страната ни, защото няма никакви доказателства срещу тях. Той е на мнение, че това се прави целенасочено от НАТО, за да ни скара с Русия, а Просто Киро е само инструмент в техните ръце.

„Дори Русия да нападне България, нито един българин няма да воюва срещу Русия, нито един българин няма да воюва за НАТО. Защото това ще е война на НАТО, а не наша война“, категоричен е Алгафари.

Той е на мнение, че президентът Румен Радев ще спре всички наченки на война и ще вразуми политическите кръгове, че не бива да се дразни Русия.

Мажд взе отношение и относно изявлението на Лена Бориславова, че известни личности у нас получавали по 4000 лв. на месец, за да осъществяват руска пропаганда. Той определи това твърдение като лъжа, защото според него по-вероятно е именно Лена и хората около нея да получават пари, но от Америка.