20.04.2024

Липсва ли ви правителството? А случайно да сте видели парламента да се е забързал да приема ударно законите, за които ни продъниха ушите през последните дни?
Хубавата новина е, че докато се пазарят за властта поне не правят нови глупости, с които още повече да ни унижат!

Като казах унижение е добре да ви припомня, че снощи македонците си спретнаха поредния антибългарски протест, на който ни наричаха фашисти! Да сте чули за някаква реакция от българска страна? Казват, че съюзниците не давали да се обаждаме! Защо ли? Да не би управниците ни да са чужди шпиони? Не зная, не зная…какво предстои да ни сервират!

Както ви уведомих преди време отстъпка от 25 ст. за литър гориво ще има, ама не съвсем! Далаверата ще влезе в сила и напрактика ще нанесе удар върху малките бензиностанции. По презумпция малки бензиностанции има предимно в малките населени места, иначе казано хората в тези места отново ще бъдат ощетени! Подобна е ситуацията и с хляба, чиято цена няма да се понижи след нулевата ставка ДДС. Вече и пенсионерите разбраха, че така широкото раздухвано увеличение на пенсиите няма да може по никакъв начин да компенсира повишеното увеличение на цените! Само увеличеното парно и топла вода с близо 40% е достатъчно, за да постави милиони българи на колене, а зимата и на студено! Все още са неоткриваеми и евтините дърва обещавани от Корнелия. Ето такива социални и „антиинфлационни“ мерки приеха правителството и депутатите!

Само след два месеца лятото ще свърши, а след акцията срещу руските дипломати, тепърва ни предстои да посрещаме новите несгоди, свързани с повишени цени на газа и горивата!
Ако имахме управляващи, които поне мъничко се интересуват от положението на народа, те можеха да приложат някои от ефективните антиинфлационни мерки, които бяха приложени в Унгария, Германия и други страни. Но не би! Скоро същите тези политици ще се надпреварват по предизборни събрания да се хвалят пред същите нас да ни обясняват колко много са се трудили за нас!

Димитър Байрактаров