29.03.2024

Вън от съмнение, освен че е патологичен лъжец, Киро Петков сътвори и международен скандал. #Простото твърди, че „един премиер от Европа му бил казал, че Борисов трябвало да се пенсионира, за да ни пуснат в Шенген“. Това е абсолютно скандално изказване на пропаднал политик и човек. Бивш премиер, превърнал се в долнопробна клюкарка из тв курниците.

Първо. Петков лъже, защото няма персонални изисквания от ЕС заради Шенген. Всеки може да го прочете в докладите, преведени на български. Но Киро и Лена очевидно не четат, а говорят „алангро“. Това персонализиране, което практикува първобитно българският гешефтар, просто не е в арсенала на европейските политици и дипломати.

Второ. Съвсем директно Петков натопи нидерландския премиер Марк Рюте. Защо, дори и в неформален разговор, Рюте не би могъл да има претенции към „пенсионирането“ на Борисов? Защото самият Марк Рюте е премиер от цели 14 години, тоест с две повече от Борисов и защото Борисов отдавна е в опозиция, а Рюте още е на власт!

Изводът е, че изпаднал в абстиненция, изхвърлен от властта като стар продънен диван, Кирил Петков, няма да се спре да прави България за резил с приказките и поведението си. Знаете ли какво се говори из кулоарите в Брюксел? И какво пропуска да чуе зад гърба си Петков? Администрацията в институциите на ЕС и у нас масово шушука за наркозависимостта и любовните афери на бившия премиер Петков. Добре е да се поспре малко, защото само засилва подозренията с поведението си. Посмешище за сметка на българския данъкоплатец.

И последно, но най-важно. От думите или лъжите на Петков излиза, че самият той праща публично в пенсия доскорошния си колега Марк Рюте, който на фона на Бойко Борисов е навъртял достатъчно километраж по идиотската логика на нашето Ку-Ку.

Николай Бареков

facebook