02.05.2024

Кметът на Несебър Николай Димитров бе спипан натясно – 100% от преместваемите обекти в курортния комплекс „Слънчев бряг” са незаконно поставени, но въпреки това капанчета, каравани и будки стоят от години, инкасирайки тлъсти обороти в претъпкания през сезона курорт. Ясно е, че всеки един собственик на такъв обект си плаща някъде, въпросът е къде и на кого?

Нещата стават още по-криминални с припомнянето, че преместваемите обекти могат да бъдат с площ до 15м³, но в случая много масивни сгради на територията на к.к.Сл. бряг „Запад” – супермаркети и заведения с голяма площ, са прикрити като множество поставяеми обекти, разположени един до друг.

Запознатият с далаверата чиновник обясни пред Narod.bg, че мнимите преместваеми супермаркети работят по същата схема – на пряко отчитане в общината, защото Несебър не може да вземе пари от собствениците, тъй като нямат разрешения за поставяне.

Затова е ясно, че въпросните магазини и кръчми представляват незаконно построени сгради по смисъла на Закона за устройство на територията и следва да бъдат премахнати. Дали, обаче, се премахват? Не, естествено, десетки и стотици незаконни сгради работят през целият сезон, като се отчита процент за облечените във власт хайдуци, ядосва се читателят на Narod.bg.

Очаквайте още разкрития за кмета на Несебър Николай Димитров, който е време да се превърне в клиент на прокуратурата

https://narod.bg/