19.04.2024

Който и да стои зад атентата в Москва, той отпуши няколко тапи едновременно, дали е случайно или нарочно, Бог знае.
Ситуацията е в тупик и за двете страни и следователно всяко събитие, което е в състояние да поизмести фокуса, е добре дошло.
Ще започна с това, че война между Русия и Украйна не съществува. И двете държави не са обявили такава. Следователно всичко случващо се е резултат от подповърхностни процеси, които и двете страни не желаят да се виждат от масовата публика. Защото това не е война на бойното поле, а война на информация, на нерви, на култура, на цивилизация и човешкия морал и всичко останало. Да, досега беше много лесно – войните бяха на терена и воюващите страни бързо се определяха в предимството си. Сега, може би за пръв път в историята, се води война, която не е война. Но е тотална война.

Няма никакво значение личността на Дугин! Използван е известен човек, но целта е отвъд личността му и на неговото семейство. Задържането на общественото внимание върху личностите е признак на недостатъчно разбиране за целите в случая. Нищо общо няма нито биографията на Дугин, нито визитката му, нито работата му за държавата. Просто е подбран достатъчно популярен образ, около който да се изградят съответните последствия. Разбира се, не подценявам и не омаловажавам въздействието върху обществата чрез личността му, но за мен това не е важното.

Тук важното е да се използва случая за промяна в посоката, силата и интензивността на войната, която не е война. Войната на съзнания и географски еквивалент – Изток ,Запад. И този случай ще бъде използван максимално!

Че украинските служби имат интерес от подобен атентат, е ясно като бял ден.
Че руските служби имат не по-малък интерес от подобен атентат, също е ясно.
Затова и казвам, че няколко неща едновременно се постигат със случая. И именно затова остава завинаги подозрението, че твърде удобно за Русия дойде този атентат.
Нека да изясня нещо.
Човек, обучаван в КГБ и при това проявил отлични качества в работата си в КГБ, да бъде считан за неспособен да прецени сложна многоходова (както обичат да се изразяват руснаците) операция по диверсия, е меко казано наивно, да не кажа глупаво.
Този човек знае отлично какво и кога трябва да прави и досега не е показал никога, за мен лично, че не може или не знае кога, какво и как. Освен това този човек е демонстрирал не веднъж, че идеологията и философията на източните бойни изкуства лежи в основата на неговите решения. Не бърза, не говори, използва силата на противника, като я обръща и насочва срещу самия него. И куп други техники, които съвсем доказано владее.

Всички анализи на ситуацията аз свързвам с тази уговорка.

На всички този атентат е удобен.
На Украйна, защото храни русофобската си същност и повдига ниския дух.
На Русия, защото ще втвърди външната и вътрешната си политика.
На всички в Русия, които искат ожесточаване. (Тази група е много важна, за нея след малко)
На САЩ и Англия, които управляват Украйна заедно и фактически воюват с Русия, ама без война и без да са започнали да воюват засега.

И сега идва ред на по-дълбокия поглед.

Да видим официалните реакции.
Пълно световно мълчание. Тук таме репортаж със съответните опорки. Разбира се, пълно мълчание от страна на истеричната глобал-либерална световна мрежа, хранена от американската ръка, която вие и реве при всеки допир на някое свещено тяхно животно, но за руснаци мълчи.

Обаче изведнъж голяма изненада за мен дойде от официалната реакция на….Белия дом. Вместо да подскочат до небесата, че Русия моментално „разкри“ атентата и обвини тяхната свещена крава Украйна и още по-свещеният им Азов, Белият дом ОСЪДИ УБИЙСТВОТО НА ДАРИЯ ДУГИНА! При това говорителят Прайс не обсъди и дума от разкритието на ФСБ, не защити Украйна, отказа да обяви дали САЩ знаят кой стои зад атентата и заяви, че РУСИЯ ЩЕ СИ НАПРАВИ СЪОТВЕТНИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ.
Тука нещо има!

Последното, което очаквах, е такава реакция в Америка. Тя ми подсказва моментално, че убийството на Дугина е на съвсем друго ниво от повсеместно считаното като разправа с „мозъка“ на Путин.

Дали ДД се опитват да прехвърлят тупика, в който очевидно и те се намират в Украйна, ще се види до дни. И дали те няма да използват удобното убийство на Дугина, за да търсят „подаване на ръка“, също ще се види.
Относно желаещите невойната да прерасне във война.
Това е многобройна група! В Русия и навсякъде, включително в България. Аз не влизам в нея за нищо на света!
Има изключително много недоволни от Путин, това е световно известен факт. Но че има изключително много недоволни от Путин путинофили, това е тайна. Хората искат пълномащабна война с Украйна, с Прибалтика, с Полша, с Англия и прочие. Всички, които искат това, сътрудничат на глобалистите, които искат същото. Тук тегля едно = и гледаме резултата. Значи глобалисти и антиглобалисти искат едно и също.

А Путин иска друго.
Заради бумеранга като метод.
Путин действа чрез други методи и моята прогноза е, че и сега така ще направи, тоест няма да направи нищо, но ще извърши конкретни задачи на точно определени точки и пак ще е с огромно предимство. Ако някой не му попречи разбира се, защото желаещите войната да се обяви и разшири са ужасно много.

Защо няма нужда от война?
Защото чрез война на терен нищо не се постига.
А Русия при Путин воюва много успешно чрез други методи.
Санкциите обърна срещу Запада и постига невероятен успех, сваля правителство след правителство.
През Газпром Путин държи половината свят.
Чрез Турция държи другата половина.
Чрез антиамериканските настроения държи целия свят в ръцете си.
Обяснете ми, за какво му е да воюва?
Ето пример. Северно корейски строители ще възстановят Мариопул. При нужда те се превръщат в терминатори и от строители стават бойци. За какво му е да обявява войни?
После друго. 85% от света разчита на него. 80% от руския народ го подкрепя. За какво са му горещи военни действия?
Вчера върза и Прибалтика към пакета за бързо решаване на проблеми. Ще ги питам сега естонците какво ще правят.
Той постига целите си отлично.
И последно.

Темата с украинско-англосаксонската диверсия на територията на РФ е огромна и влиза в живота. Атентатът на Дугина е своеобразния руски 11 септември, който ще бъде използван за втвърдяване контрола в Русия. По всякакъв начин. Вече има пълна сигурност, че Русия е напълнена с диверсионни и терористипни клетки. Това е много гадна война! Тази с терора. Ето това е голямата заплаха за Русия. И тук ще удари силата на руския отговор.
Но руския народ да го плашиш с партизанско движение е също смешно. Ще катастрофират и по тази точка.

Всичко това е нищожен по съдържание и значение проблем на фона на нашата национална трагедия, която ни сполетя снощи. Лена Парапетова няма да се кандидатира за депутат! Не знам как ще го преживеем.

Анастасия Гешева