19.04.2024
Копейкин е копие на Слави Трифонов – кеш енд кери политик. Не, там няма идеология, нито дълбок стратегически замисъл, има цел – да превърна гласовете в личен икономически и финансов просперитет. Както Слави, Копейкин играе срещу правилата и е ясно съзнание, че той власт няма да види, но може да се добере до „балансиращи“ проценти, които да позволят да кешира позиция на „златен пръст“, на професионален дестабилизитор. Дори Русия не му е толкова скъпа, но му е архиважна защото е ниша през която може да пласира/кешира услугите си да отнеме електорат от БСП или от другите патриоти.
.
Иначе историята му е дори тривиално скучна – управление на партийните потоци в името на лично благоденствие. Скоро ще го видите с още по-видими признаци на ново богатство. Избори идат.
В сегашния му вид го създаде Борисов, финансира го, точно както купи Слави, за да свали правителството. И Копейкин вече стана мултимилионен Рубльов.
.
Не случайно го напускат депутати и приближени. Моделът му не предполага много широк кръг за споделяне на ползите. Десетина души примерно. И личен контрол върху кеша на Възраждане. А това неминуемо ще поставя повечето „съратници“ в положение на странични наблюдатели на проекта му за лично благоденствие. Може, прави го.
Да му мисли електоратът и „съратниците“.
Същото правеха и Сидеров и ВМРО. На думи воеводи, на дела чорбаджии.
.