29.03.2024

Тези дни националните телевизии и будни жители на гр. Обзор ни направиха свидетели нова порция нелогични действия от страна на управляващите Община Несебър.

Този път става дума за порутения от напорът на вълните бряг на Обзор. Обект на общественото недоволство, обаче стана т. нар. „подпорна стена“ в Кошарица с която кмета Димитров се похвали даже във фейсбук профила си. Гражданите в община Несебър обаче се питат кому е нужна тази стена и чий по-точно приоритет се явява тя? Обществена тайна е, че кметът на Кошарица Валентин Станчев е свързан с кръгът на несебърския си колага Димитров и със станалия скандално известен в общината Костадин Нищелков. Поради което кмета и общинскиоя съвет са решили да дават точки преднина на своите кадри именно преди изборите. Като според някои източници изпълняват поръчките не в пълния им обем и за сметка на огромни загуби за общинската хазна.

„Приоритет на общинските инстанции трябва да бъдат места, а не свързани лица“, коментират в социалните мрежи недоволни граждани. Град Обзор внася в общинската каса десетки милиони левове от туризъм, а не получава нужното само заради това, че група управници на общинско ниво подреждат неправилно приоритетите си. Или просто поставят над всичко личните си обвързаности и интереси.