02.05.2024

На улица Крайбрежна в гр. Свети Влас пред имот с ПИ 11538.502.247 се намира ресторант Кактус на известния в България телевизионен готвач и водещ на телевизионни предавания Иван Манчев. Той е изградил незаконен железобетонен салон на ресторанта си (за който се изисква строително разрешение и би трябвало да се впише в кадастъра) върху улица Крайбрежна.

Кметът на община Несебър знае за това и го прикрива, като указва натиск на служителите в различните отдели на общината и подчинените му кметове да си траят и бездействат. Кметът се разпорежда с общината, като с бащиния. Не зачита законите на Република България и си мисли че, Несебър е още град държава и той е всичко в нея.

Прикрива незаконен строеж и допуска да работи ресторант на който самата община, оглавявана от него, му е отказала категоризация. С престъпното си бездействие и безгранична наглост ще се кандидатира за още един мандат на изборите есента. Явно кметът и шеф-готвача са в много близки отношения, че първият допуска тези груби нарушения от страна на готвача. Става съучастник в беззаконието на готвача вместо да ги премахне и съхранява общинската собственост, „изпълнява“ действащото законодателство в Република България.

В нашата държава за известни хора няма закон, всичко е позволено, единият ръси морал от телевизионния екран, другият управлява община. Какъв сюрреализъм! Но това е част от живота и за нас обикновените хора това е трагедия. Защото деградацията на морала и етиката на хората, които трябва да ни управляват, е тотална и безвъзвратна и наглостта им е космическа. Вследствие на това те се считат ненаказуеми и богопомазани, но от кой Бог? Крадците и мошениците имат ли Бог и как се казва той? Защото е ясно че, имат държава и тя се казва България, имат си община – тя се казва Несебър…

Прокуратурата ще се заеме ли най-накрая със стопанските престъпления на кмета?

Захарина Славейкова

https://afera.bg/