19.04.2024

Към момента информацията, че руска Национална републиканска партия е поела отговорност за убийството на Дугина, не се потвърждава от нито една руска медия. Информацията е пусната в българския медиен обмен тази сутрин без никакво потвърждение от официален източник.

Информацията е пусната през Телеграм канал на руски депутат, който понастоящем живее в …чужбина, не се уточнява къде. При това информацията е разпространена чрез ютюбканал на Телеграм канала. За да не може да се проследи. Такива изявления може да направя 100 само докато си пия кафето.

Да видим.

Първо.
Информацията бързо и сигурно замита желанието да се търсят виновните, поднасяйки им на тепсия такива. Отговорни. Дава готови отговори за атентата.

Второ.
За пръв път чувам за руска партизанска групировка. Възможно е да има, аз чувам за пръв път.
Информационните бюлетини у нас подчертават, че става дума за „неизвестна“ такава. Да, и тук мога да направя 100 неизвестни досега неща докато си пия кафето.
За партизани в и извън Русия не бях чувала, всеки ден научавам нещо ново.

Трето.
Текстът на обращението е толкова неграмотен и така тъпо съшит, че пак се чудя колко са умни в британското разузнаване всъщност.
Така наречените неизвестни досега партизани обявяват Путин за узурпатор. Термин, който отива на монарх, не на избираем президент. Алюзията с цар Путин е ясна, тези глупости живеят само в главите на западния умнокрасивитет, че Путин е монарх. Обвинението, че е превзел незаконно властта, е смешно след 22 години избиране на този човек.
Обвиненията, че бил подправил конституцията могат да минат само пред поцинковани кофи, които хал хабер си нямат от развитието на Русия.
Цялото изявление е на ниво първи клас. Слабо, уважаеми другари от мишест!

Четвърто.
Този вид терористични актове са от естество, което не позволява да се стигне до истината. Всякакви хора и организации могат да си правят такива обръщения и да си приписват такива. Почеркът на атентата и тазсутрешното неграмотно изявление, което разкрива много слаб опит да се отклони вниманието, са типични не за Русия, а за други държави в други региони, нападнати в миналото или контролирани от САЩ. Или Англия. В Русия терактовете се случват по различен начин.

Какво имаме в резултат?

Бърз и много нескопосан опит да се подхвърли на обществото решение на тежката ситуация. При това този опит е очевидна обида за руската разузнавателна общност, изваждайки на сцената несъществуваща до вчера групировка. Разбира се групировки всякакви може да има и по всяко време да бъдат извадени на която и да е сцена. Русия е буре с барут, а информационната война прави възможно да се роди кон от кокошка.

Така че, уважаеми мишест, опитът ви за мен е пълен майтап!
Пробвайте нещо по-интересно!

Анастасия Гешева