18.05.2024

Може да бъде изображение с 2 души

„За“ и „против“ Иванчева се вихрят в мрежата. Едните я смятат за невинна, другите са удовлетворени, че престъпничка влизала в затвора. Всъщност въпросът е съвсем друг. Тази сутрин във вестник „Труд“ имаше интересна статия, колко било логично като си публична личност и те хванат да крадеш, да отидеш в затвора. Да, логично е. Интересно защо обаче се случва само с тези, които са неудобни на упавляващата власт?

Както вече многократно заявих, не знам дали Иванчева е взела подкуп или не. Но също така смятам за крайно недопустимо и нередно при арест да я държат часове наред пред хората с белезници и то полицаи с качулки и маски. Абсолютно нередно беше да я разкарват публично с пранги на краката и да я унижават пред всички. Крайно нередни бяха и доста неща в процеса, включително свидетелят, странно как свързан с главния прокурор. Още по-странно как прокуратурата видя корупция сами при политик, избран от опозиционна политическа сила. Пак повтарям – Борисов, Аврамов, Цачева, Цветанов и прочие невинни ли са? За „Ало, Ваньо“ защо нямаше арести и присъди. Там умря човек, помните ли? „Случайни“ смърти и инциденти при неудобни на управляващите. Дори не бяха разследвани. Докъде стигна далаверата АМ „Хемус“ и защо няма разкарвани с пранги на краката за нея?

Лицемерното лице на правосъдието и обществеността се вижда в този случай. Миризмата на лицемерие и саморазправа с неудобните се носи над територията. Аз не съдя и не оправдавам Иванчева. Само питам защо ББ, ЦЦ и други НЕ СА С ПРАНГИ НА КРАКАТА И В ЗАТВОРА! Защото именно това е логичното!

Елена Гунчева-Гривова