05.05.2024

Красимир Каракачанов, който през февруари застана отново начело на ВМРО, е водил дълги разговори с Мартин Карбовски, за да го убеди да се включи в листата за депутати на партията. Така войводата искал да противопостави журналиста на колегата му Петър Волгин, който е втори в европредложенията на „Възраждане“.

Карбовски, който напусна националните телевизии и води подкаст, отказал офертата не само за да избегне сравнения с Волгин, но и поради динамичната политическа ситуация, която не гарантира дълголетие на парламента.

За разлика от Карбовски, Петър Волгин със сигурност заминава за Брюксел не само защото е втори в листата, а тъй като се очаква да получи изключително висок брой преференции. Радиожурналистът от години атакува сегашния Европейски съюз, който, по думите му, е безсилен да защити правата на жителите на Стария континент. Тезата му напълно съвпада с позицията на „Възраждане“, чиито членове настояват държавите да защитават националните си интереси, а да не се подчиняват сляпо на съмнителни евроуказания.

Според социолози „Възраждане“ ще регистрира висок резултат на евровота, защото ще акумулира недоволството от решения на ЕС. Анализатори прогнозират, че партията на Костадин Костадинов дори може да заеме почетното второ място на вота за Брюксел.

Трифон ПАНАЙОТОВ

Източник Филтър