19.04.2024

Много ми се иска възрожденци да отговорят на няколко въпроса:

– Какво ви е отношението към ГЕРБ? Не ви ли прави впечатление, че Костадинов и депутатите от Възраждане изобщо не коментират корупцията на ГЕРБ?

– Ако ГЕРБ са първа политическа сила в следващия парламент, какво ще направи Възраждане? Ще ги подкрепяте ли тайно или явно? /спестете ми, че ще имате 239 мандата и вие ще управлявате/.

– Не виждате ли проблем, че всички действия напоследък на Възраждане са същите като на ГЕРБ и ДПС?

– Казвате, че няма проблем с кадрите и сервитьорки и шофьори са по-достойни от мен да са депутати. Искате ли да ви управляват такива, като например искате ли таксиметров шофьор да ви е например транспортен министър?

– Защо изцяло отричате София. България не е София, но все пак там живеят два милиона българи. Не намирате ли нещо нередно, че от тези два милиона сте убедили съвсем незначителна част да ви подкрепят? Ако управлявате държавата, и то в София, какво правите със софиянци?

– Не намирате ли нещо нередно КК да обявява всеки, който не го харесва, за предател и да го пращате в мините и до стената?

– Смятате ли за редно политик да нарича която и да било част от народа си „фашистка измет“ и дори с по-обидни думи?

– Съгласни ли сте да ви управлява партия с маркирана икономическа програма, в която популизмът надделява над икономиката и без нито един добър икономист в екипа /Папазов го оставяме настрани, все пак се знае какъв е/.

– Съгласни ли сте да ви управлява политик, който общо взето няма много трудов стаж извън политиката и е преминал няколко коалиции и партии? Съгласни ли сте да ви управлява политик, който след 15 години във ВМРО, ги предава, след като не успява да направи преврат в партията?

– Съгласни ли сте да ви управлява човек, който се затруднява да даде отчет за парите, които управлява /отчет с документи, а не с празни думи/?

– Съгласни ли сте да ви управляват хора, които са готови да псуват и обиждат непознати, само защото не им е изгодно тяхното мнение?

Отговорете си сами на въпросите. А българите трябва да си отговорят на въпроса какви политици искат.

Елена Гунчева