02.05.2024

Елена Гунчева - Гривова

Живеем във време, когато предателството, безпринципните коалиции и договорки, лъжата и измамата са водещи в политиката и управлението на държавата. Омерзението от политиците стигна такова ниво, че дори тези, които гласуват с отвращение, се погнусяват от избранниците си.

Още когато Желев се поклони на Ран и на Ът, а Филип Димитров реши, че България трябва да подпомогне „Отворено общество“ на Сорос със скромната сума от 3,5 МИЛИОНА ЛЕВА и да ги освободи от данъци и такси в България, нещата тръгнаха към погазване на морала, съвестта и националните интереси. Българският народ беше объркан, наивен и глупав и допусна да му вземат всичко, което беше постигнал. Като се довери на политици, за които парите и властта бяха водещите.

Днес сагата продължава. В управлението виждаме корумпираната ГЕРБ, некадърните ПП, продажните и гнусни СДС и небългарите ДБ. Почти няма човек от тях, който да има морал и съвест. Предават България, предават народа, влизат в гнусни и безпринципни договорки, извършват държавна измяна, след което се изправят пред народа и му се смеят. Смеят се, защото знаят, че нищо не можем да им направим. Дори изборите не зависят от нас. Който им плаща, той им поръчва морала.

А без морал, политиката е нищо. Тогава е само лична кариера и безсъвестност. Политикът трябва да мисли не как да излъже повече избиратели и да получи по-голяма субсидия и власт, а да мисли как да приеме полезни за българите решения и да защити България. Колцина са такива? Дори най-кресливите патриоти мислят първо за джоба си и липсата им на морал се вижда от всички.

Моралът и почтеността са най-важните. Без тях е просто търговия на власт.

Елена Гунчева-Гривова