03.05.2024

Опитите да бъде премахната длъжността Главен прокурор и опитите да бъде отстранен лично Иван Гешев по този начин, по който наблюдаваме, са пряко унищожение на структурата на държавата. Понеже не може вече да си намери място зад кулисите, задкулисието е принудено да излезе на сцената, откъдето прави неистови усилия да убеди, че неговите интереси са интересите на държавата. По същество това е класическо срастване на мафията с държавата.

Наблюдаваме, преживяваме опит държавата да бъде срината и подчинена на мафията. На която не и трябва главен прокурор и в момента по някакви причини не и трябва Иван Гешев. Фактът, че тези оповестени намерения не само за „съдебна реформа“ (моркият фройдистки сън на Христо Иванов), но и за „конституционна реформа“ стават с любезното съдействие на изключително „бели“ якички като Крум Зарков и Атанаска Дишева, но не само, само доказва фактът, че политическата мафия е едно с криминалната и че ЕС осъществява чадър над всичко това и съдейства на антидържавните процеси.

Много съществен сигнал за позициите на този фронт ще бъде евентуалното изслушване на Гешев в Брюксел другата седмица по Барселонагейт. Дали ще се проведе, как ще се проведе и как ще премине, какви резултати ще даде, всичко това ще бъде ясна карта какво се случва в ЕС на полето на мафиотизирането и превземането на държавите. Защото не само България е превзета от мафия. Също така ще се види дали Иван Гешев е фигура в „странната“ война на САЩ срещу ЕС.

Едно е сигурно.

Премахване длъжността Главен прокурор от Конституцията е пряко нарушение на парламентарната демокрация, пряк удар по свободата и разделението на властите, което е основата на демокрацията. Другото сигурно е, че Ана Заркова никога не се е борила с мафията, щом синът и и стана закрилник.

Анастасия Гешева