29.03.2024

Налудуваха се! Лайен и Шолц-вкараха Германия рецесия.

Фон дер Лайен в Давос обеща: Санкциите на ЕС ще потопят руската икономика в рецесия за десетилетия и собственоръчно вкара Германия и ЕС в блатото! Лайен,Шолц и повечето лидери от ЕС,се държат,като руски „къртици“:Да вкараш почти цял континент със суицидни действия в рецесия се изискват специални умения и добро образование!

Кристалина обеща още през януари: Половината страни от ЕС ще изпаднат в рецесия заради действията в Украйна.

„Огромното покачване на цените на енергията се отрази през зимното полугодие“, каза главният икономист на Commerzbank Йорг Кремер.

Той политкоректно пропусна да каже,че безумните антиевропейски санкции срещу Русия и “ безкористната помощ“ на САЩ са причина за рецесията,наред със зелените безумия и закриването на ядрените централи. Дори недолюбващите ги британци обвиниха ЕС в задълбочаване на енергийната криза.Стремежът на ЕС да постигне екологични цели изостря енергийната криза. Вместо да подобри производството на енергия, ЕС се опитва да намали нейното потребление,което доведе до деиндустриализация и намаляване на качеството на живот в Европа,чухме от Spiked.

Прогнозите за идните месеци не са оптимистични,вероятно трендът в икономиката ще бъде отрицателен през цялата година, Международният валутен фонд очаква икономическият растеж да се движи около нула,а инфлацията в Германия остава висока.

Медиите в ЕС и у нас неглежират провала и крият виновните и причините,за да не събудят недоволство.Само половината от германците вярват, че управляващата правителствена коалиция ще се задържи.

За да довършат Европа, „американските власти обсъждат възможността за „замразяване“ на конфликта в Украйна за десетилетия“,четем в Politico.

Йордан Халачев