07.05.2024

Соросоидите от Народното събрание приеха да се премахне  изискването за пренасяне на благородни метали през границата.

До сега тези които търгуваха със злато, сребро и какъвто и да е друг вид благороден метал или скъпоценни камъни и ги прекарваха през границата,  бяха длъжни да са регистрирани по Търговския закон.

Търговците, също бяха задължени   дейността и занятието им да са вписани в публичния регистър на лицата, осъществяващи дейности с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с тях.

Освен това бяха задължени да се регистрират в Министерството на икономиката в 14-дневен срок преди започване на дейността.Такова изискване вече няма да има.

С други думи се отварят широко вратите, образно казано , да се пренасят през границата ни благородни метали и ценности с нетърговски характер с тонове.

Например – златни  гривни, брошки с диаманти, златни  пръстени, вече нямало нужда  да се  декларират на митница, защото можело и да не са с търговска цел.

А, честито на иманярите и на тези дето препират мръсни пари по този начин. Сега вече пре- спокойно може да си изнесете Панагюрското (ако не е вече изнесено ) или някое друго съкровище, като го представите, като накити с нетърговска  цел.

Автор: Чиста съвест