26.04.2024

Стадото, макар и стресирано и почти осъзнато за участта си продължава да пасе кротко медийната ГМО люцерна. Скоро ще проядем и буболечки. В накои публикации съм критикуван, че твърде подробно разяснявам някои истини. Ние хората не трябва да сме стадо, но нас както са ни пасли столетия преди, така го правят и сега. И на нашите „пастири” засега това напълно им се отдава. Невидими вериги позволяват здраво да ни държат „на каишка”. Ще обобщя, нещата, за които съм писал през годините с по няколко изречения.

НАС НИ ПАСАТ, когато на всяка крачка ни предлагат море от спиртни напитки, за да се запиваме и за нищо да не мислим.

НАС НИ ПАСАТ, когато говорят, че наркотиците в малки дози не са вредни, че те разтоварват нервната система и предотвратявали стреса, за да станат децата ни наркомани и бързо да отидат на другия свят, освобождавайки жизнено пространство за „богоизбраните”.

НАС НИ ПАСЪТ, когато ни тласкат към дъното на живота, за да се бъхтим във всевъзможни битови проблеми, за да нямаме време да се замислим за случващото се.

НАС НИ ПАСЪТ, когато ни показват как живеят „там на Запад” и говорят, че си струва да се потърпи и така щяло да стане /трай бабо/ и „тук”, за да търпим и чакаме, без да се опитаме да направим нещо сами.

НАС НИ ПАСЪТ, когато ни подмятат голи кокали от „помощи” и „дотации”, от евро фондове, за да не си спомняме за това, как всички нас са ни окрали с ръцете на демократизаторите – „седесари“, „бесепари“, „депесари“, „царисти“ „гербери“ и всякакви други мутирали политически вируси, бактерии и паразити.

НАС НИ ПАСЪТ, не изплащайки справедливо заплатите (които се боим да не загубим, живеейки с надеждата, че може би някога ще ни дадат изяло заработеното), за да се смирим с участта на роби.

НАС НИ ПАСЪТ, когато само на управляващите дават възможност, без особен труд и за чужда сметка да имат благополучие днес, за да лишат всички нас от това, с което ще живеем утре.

НАС НИ ПАСЪТ, „щедро” предоставяйки на страната ни кредити, за да може после нашите деца и внуци да ги връщат с огромни лихви.

НАС НИ ПАСЪТ, насаждайки в умовете ни блъфове за „саморегулация” на пазара, за да разрушат нашия пазар и да разширят своя.

НАС НИ ПАСЪТ, строейки финансовите пирамиди на търговските банки, чрез които се реализира наддържавното ниво на управление на икономиката на страната, за да може „законно” и „цивилизовано” да грабят България.

НАС НИ ПАСЪТ, призовавайки всеки честно да работи на своето работно място, негласно подразбирайки се, че за нас ще мислят „ТЕ” със своите користни интереси.

НАС НИ ПАСЪТ, когато говорят, че всичко е в името на Демокрацията, в това число и разрухата на „прехода”, за да се смирим с унищожението на своята страна и народ.

НАС НИ ПАСЪТ, създавайки все нови и нови партии и движения, за да може ние, загубени в това „изобилие”, да махнем с ръка на всички тези партии, и да заявим, че „ние не се интересуваме от политика”, за да може в политиката да останат само те – „богоизбраните”.(В България засега имаме регистрирани 339 партии!)

НАС НИ ПАСЪТ, призовавайки ни да се върнем в „светлото минало“, когато нас ни пасяха негодниците партократи от номенклатурата на БКП, които предадоха България и народа, окрадоха страната и станаха „демократи“.

НАС НИ ПАСЪТ, призовавайки към обединение в едно патриотическо стадо, но всячески избягвайки въпроса: Под каква идея да се обединим, за да насочват това стадо в нужното време към нужните ИМ цели.

НАС НИ ПАСЪТ, вадейки от прашасали ракли, или създавайки и развивайки нови „духовни” движения, религиозни секти и духовни миражи, за да не виждаме и да не разбираме случващото се унищожение на България и народа ни.

НАС НИ ПАСЪТ, щамповайки благовиден имидж на различни лидери за всички вкусове (но с тяхното клеймо (Made in EU, или USА). И ние избираме, макар и да чувстваме, че всички те са раздути от ловки PR – и, а всички тези „марксисти”, „центристи”, „монархисти и либерасти с нищо не се отличават едни от други.

НАС НИ ПАСЪТ, опитвайки се да ни убедят в това, че да сложи ред в страната ни може само един „Вожд”, който те ще слепят в своята масонска кухня и ще го направят поредния наш „пастир” (а след това от него ще направят „жертвен агнец” и ще си го сготвят), за да не се опитваме да сложим сами всичко в ред.

НАС НИ ПАСЪТ, когато говорят, че за постигане на благополучие е нужно да се приеме някакъв ”закон” или „програма”, за да може ние да чакаме, докато той бъде приет. Но, и да го приемат, нищо не се променя.

НАС НИ ПАСЪТ, когато ни сочат необходимостта от решението на множество частни въпроси и „конкретни дела”, за да се загубим в множеството проблеми и да не виждаме главното. Нищо не ще се реши, докато ние не направим главното – да изменим курса на развитие на България от несправедливия модел към справедлив замисъл за устройство на обществото.

НАС НИ ПАСЪТ, когато въртят пред нас калейдоскопа на множество различни факти, за да не успяваме да се замислим за причините на появата на тези „факти”.

НАС НИ ПАСЪТ, когато настойчиво въртят по всички канали ТВ сериали за чужди животи, за да не се замисляме за своя.

НАС НИ ПАСЪТ, когато на всяка радиовълна слушаш чужди за нас мелодии на чужд нам език, а ние и нашите деца да забравяме за нашите песни и своя роден език.

НАС НИ ПАСЪТ, „изрязвайки” нашата история ту до 1989, ту до 1944, година, скривайки, че всичко това са само периоди в нашата многовековна история, за да се превърнем в хора, не помнещи своя род.

НАС НИ ПАСЪТ, противопоставяйки и сблъсквайки науката и религията: „материализма” и „идеализма” (макар света да е един и цялостен, а да го делиш на части и да ги противопоставяш една на друга е да шизофренират човешкото съзнание), за да може в нашите глави да бъде каша и ние да не можем да разберем взаимозависимостта на всичко случващо се.

СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg