29.03.2024

В Родината всичко върви по план. Новите стари немедлено и спешно смениха първо хората на ключови позиции в България. Както се казва – с нови калинки към светло бъдеще. Старите винаги са хлебарки, които са недостойни за постовете, а новите винаги са красиви калинки на точки. Който не ги харесва, е хлебарка!

И отбелязвам – това се прави през няколко месеца. Миналата година имаше повече смени на хора по постовете в държавата, отколкото сигурно и в Китай е имало. Тази година пак отначало. Само след два месеца ще има нови смени на хлебарки и калинки, като взаимното оплюване и закани със съд /защо ли няма още нито един осъден, се питам/, ще достигне нови висоти.

Защо трябва за два месеца да се сменят всички? Освен ако идеята не е да се овладее държавата чрез хората на определени постове. И сигурността, че няма да има редовно правителство, затова се слагат наши хора на ключови постове. Които впрочем допълнително могат да допринесат за това да няма избрано ново редовно правителство, така че това положение да се запази дълго.

Внимавай наистина какво си пожелаваш. Много българи си пожелаваха президентска република. Е, имат я. Последните две години Радев е управлявал повече от всеки друг, който е спечелил избори в България. Служебните правителства се оказаха най-дългосрочни. И вредни донякъде.

Пригответе се за следващите гърчове. Досега беше агония, сега ще са предизборни и парламентарни гърчове след това. А калинките и хлебарките ще продължават да управляват държавата. Заради неумението ни да избираме държавници, а само клоуни и марионетки

Елена Гунчева