16.04.2024

На днешният ден през далечната 1878 година – преди 145 години, в София влизат РУСКИТЕ войски, предвождани от ген. Йосиф Владимирович Гурко – освободителят на София!
Именно Гурко, а не фон дер Лайън, Блинкен, Борел, Степан Бандера и още по-малко самия Зеленски, освобождава бъдещата ни столица, а малко по-късно държавата ни бива възкресена от РУСКИЯ император Александър Втори от пепелищата на Османската империя.

Днес това ще ни бъде представено с половин уста, а някои „историци“, гравитиращи около българофобската организация Демократична България, ще опитат да лансират внушението, че Гурко е своево рода „окупатор“ и е завладял София, която мирно и тихо си е съществувала под османска власт. И понеже все още не може открито да се наложи наратива за „лошите“ „кръвожадни“ руски „варвари“, които са нападнали без никаква причина София, ще ни представят нещата, че едва ли не градът е бил отвоюван от извънземни! Разни „официални“ лица ще се опитат да изпелтечат по нещичко за украинците, които са участвали в похода към столицата ни, а за руснаци само под сурдинка – от метрополията им забраняват всякакви положителни изказвания за ролята на Русия в освобождението на България.

Няма да им се получи – все още сме много тези, които знаем какво и кога се е случило, а лошата новина за тези „демократи“ е, че разказваме и на децата си това, което знаем и помним!

За съществуването на тяхната демокрация са нужни огромен брой идиоти, безродни консуматори и точно затова идиотията всячески се насърчава от най-ранна детска възраст.

В България обаче ще ударите на камък – ние помним Гурко и знаем кой е – руски генерал, освободител на София!
ПОКЛОН!

Страхил Ангелов