20.09.2024

Анастасия Гешева

Ситуацията в света и на геополитическия фронт започва да се прояснява, като не е казано, че това, което ще се види като се вдигнат мъглите на всичко вършено тайно, ще се хареса. Няколко пъти говорих за необходимото по спешност изменение на начина на възприемане на геополитическите процеси, иначе си аут за миг, толкова бързо и неотклонно стават нещата.

В последните няколко дни след изборите в САЩ мен ме налегна една нехармонична енергия само защото не успях бързо да се пренастроя на това преобръщане на начинът, по който стават и ще стават нещата. ДД е много силна, тя има своя роля и задачи, които си изпълнява в срок. Главното и достойнство е, че служи за проверка на цялото човечество, кой на какво и защо ще повярва и какво ще последва.

На първо място да кажа, че категорично сигурно се водят супер тайни преговори между САЩ и Русия, като темата изобщо не е Украйна! Но и за Украйна се говори на тези преговори, като има една малка цел. Така да се представят нещата, че САЩ да не са губещите в Украйна. От февруари насам нито за миг не е прекъсвал канала за информация между САЩ и Русия, а от месец насам се водят активни преговори.

Руският зам външен министър Рябков е казал миналата седмица, че скоро, до месец, в Египет ще се проведат преговори на живо между САЩ и Русия, които са предвидени за цяла седмица, толкова много теми ще има. Главното е да не се допусне ядрено оръжие по никакъв начин. Но има и още много интересни симптоми.

Изглежда нещата между САЩ и Русия са така напреднали, аз говорех за тайни добри отношения още от година насам и обяснявах, че няма как да се прекъснат връзките, че се говори за обсъждане вече на постукраинския световен ред, в който САЩ и Русия имат паритет. Има множество случки и медийни съобщения, които показват, че това, което се случва между САЩ и Русия е много сериозно обсъждане, сондиране и преговаряне на новия световен ред така, че ДД не е водещата сила. С две думи изглежда си поделят света и САЩ се отказват от половината влияние, за да оцелеят.

Много интересни са съобщенията, че самата ДД се еманципира и в момента се подготвя да отхвърли старите си кадри и доларовата система. Вече, подчертавам ВЕЧЕ, се преговарят зоните в света по новия финансов ред. И в този нов ред еврозона не съществува!!!

Доларът ще остане само за англо-саксонския свят и AUKUS. В Евразия ще функционира друга валутна система. Която се изгражда и ще обхване страните членки на ШОС и БРИКС. Подчертавам, това се обсъжда супер тайно от ДД в САЩ и се координира с Русия, вероятно и с Китай.

Всички, ама всички признаци показват, че Европа и нейният ЕС ще бъде удушена и изхвърлена като непотребна вещ. Бъдещето на Европа? Източна с Евразия (и Западна ако иска), Западна със САЩ. Огромният масив световна икономика, финансови ресурси, енергийни и технологични ресурси се премества на територията на Азия. Под контрола на Русия и с активното участие на САЩ.
Все още не мога да видя бъдещето на Великобритания, но съвсем ясно виждам това, за което говоря от пролетта насам, че има разкол, вероятно и разделение в ДД между САЩ и Великобритания.

Икономическото положение на Великобритания е на прага на катастрофа, ще видим какво ще излезе за нея.

Подчертавам дебело двете основни новини.

ДД, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ, ВОДИ ВЕЧЕ ПРЕГОВОРИ С ПУТИН ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И НОВА ФИНАНСОВА СИСТЕМА, ЗА ПАРИТЕТ МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ В СВЕТА.

ЕС И ЕВРОЗОНА НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА В ТОЗИ НОВ РЕД.

Сега и още една тема.
Херсон.
Изтеглянето от Херсон се дължи на изпреварване намерението на САЩ и НАТО чрез Украйна да взривят язовира Нова Каховка и да предизвикат катастрофа с огромно количество жертви руснаци, което вероятно щеше да свали Путин от власт.
Точка по въпроса!

Винаги съм казвала, Путин е една до три крачки напред!

Накрая.
Винаги да се помни, че политиката е сложна система с много нива. На най-високото ниво САЩ и РУСИЯ никога не са били врагове, а съюзници. Това е нивото на опазване живота на Земята от ядрено оръжие и унищожение. Също така трябва да се каже, че нарочно информацията се подава така, че всички да продължават да си мислят как воюват и враждуват двете супер сили. Информационната война е в пълен ход!

Анастасия Гешева