26.04.2024
На следващите избори ще имаме общо-взето един прост избор, облечен в много сложности. Три коалиции и традиционните представители на патриотично-проруското и етническо-либералното.
Коалицията на ГЕРБ-СДС е ясна. Никой не я харесва, подкрепата е като за горяните едно време. Активните членове са само двете партии в абревиатурата. Лидер е Бойко Борисов, кандидатите за премиер са по традиция доказани демократи. Кандидатът им за кмет на София ще е председателят на СОС.
Коалицията на БСП е ясна. Традиционните 20-тина партии, които комунистите поддържат на системи, за да слугуват на Позитано. В последните години коалицията пусна толкова кръв, че от нея се създаде отровен двойник – друга лява коалиция, която рано или късно ще изяде първата. Лидер е Корнелия Нинова, но само още малко, после идва кандидатът им за премиер Пеканов, но и Станишев, Зарков, Добрев, Жаблянов, Паргов и компания. Кандидатът им за кмет на София не е важен, защото той просто ще прелее гласове на балотажа.
Коалицията на ДС се надува обаче. Доскоро там бяха само няколкото партии в коалицията ПП и трите в коалицията ДБ. Към тях сега открито се добавят двата близнака „Визия за София“ и „Екипът на София“, както и „Спаси София“, вероятно „Правосъдие за всеки“ и вървящите с партиите лаборатории за градско развитие, коалиции за земята, на природата, хората, топлоцентралата, капана и всички останали квазиструктури край различните НПО-та в сектора. Плюс групите за финансов натиск тип Боец, Бивол, Бърд и съдружие. Кандидатът им за премиер е онзи, който превземе изборните листи и се хареса на основния донор на групата. Кандидатът им за кмет на София също е одобрен от лидера на групата и се казва Любо Георгиев. Кандидатът им за следващ главен прокурор е Христо Иванов.
Патриотично-проруското отроче Възраждане/Атака/АСП/АСО/Български орел или както там го кръстят е слугинаж и отровен двойник върху традиционните патриотични движения, които отново са натиснати от заможните руски матрьошки на родна земя. Нито сега, нито после ще искат или могат да излъчат премиер или кмет на София.
Етническо-либералното е традиционно консервативно. Лидерът му е най-добрия приятел на майката на Христо Иванов, вицепрезидентът на д-р Желев – проф. Константинова и Делян Пеевски. Мрачен философ със средновековна визия, който няма намерение да излъчва премиер или кмет на София.
Да си знаете.
Виктор Димчев