29.03.2024

Фокс нюз онзи ден разгласиха откритията на консервативната организация Judicial Watch.Тя изисквала публичен достъп до документи и материали и открила, че едно НПО от САЩ – EcoHealth Alliance, което се грижи за опазването на животинския свят, било финансирало научни разработки, свързани с коронавирусите в Ухан. НПО пък своя страна било финансирано от държавната агенция Национален здравен институт на САЩ.

Документът е датиран от 5 юни 2013 г. и прави предложение за стартирането на нов научен проект. Учените предлагат създаването на нови мутации на коронавирус от прилепи. Целта е да се установи доколко заразни и опасни биха били те за хората. „Ние ще направим това, като секвенираме шипови или други рецепторни протеини. Целим да идентифицираме колко значително ще трябва да еволюира всеки коронавирус, за да използва ACE2, CD26/DPP4 или други потенциални CoV рецептори“, се казва в един от документите.

И експериментирали върху „хуманизирани мишки“, което означава мишки, инжектирани с човешки клетки.

Еврика ли за разкрията? – Не!

От Фокс нюз и Judicial Watch откриха водата.

Защото например аз още преди 3 години, още преди заразата да атакува мащабно света, през 26 януари 2020 г. разказах за Центъра в Ухан

– Първи биологичен „Чернобил“

КОЯ Е ЛАБОРАТОРИЯТА, ИЗПУСНАЛА „КОРОНАВИРУСА“?

***** Господ да ни е на помощ!

***** Вирусно-бактериалният център в Ухан ли?

***** Изглежда става дума за модифицирана и генно променена чума

На следващия ден – 27.01.2020 г. продължих

ИЗПУСНАТО БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ!

*** Този причинител не е типичен коронавирус – различава се значително от семейството им ***

(линк не давам, понеже постът и съответно статията ми бяха светкавично цензурирани не само във Фейсбук, а навсякъде в Интернет)

Половин месец по-късно, на 19 февруари 2020 г. станах още по-конкретен чрез проф. д-р Ботао Сяо в Южнокитайския технологичен университет в Гуанджоу и д-р Лей Сяо от университетската болница и изследователско звено в Ухан, за да конкретизирам какви изследвания с коронавируси от прилепи са вършени. (цитати): „уловени са 155 прилепа в провинция Хубей, включително Rhinolophus affinis, а други 450 прилепа са били уловени в провинция Жеджианг“. „в изследванията се ползваха и руските подробни разработки в областта на белодробната чума и проекта „Химера”. (и двамата учени вече нашумяха с разкритята си и затова вече не пазя в тайна имената им)

.

Президетът на това НПО – EcoHealth Alliance, д-р Питър Драшак беше сред авторите на Откритото писмо до световната научна общност, подписано от най-видни световни авторитети във вирусологията и медицината, в което се отричаше какъвто и да е изкуствен произход на коронавируса. То беше публикувано в най-авторитетното в тази област списание „Ланцет”.

Тогава аз остро атакувах тези заключения като некоректни, като се аргументирах защо са научна лъжа. Вкл. посветих и пост по темата и за българската общественост

(постът частично е цензуриран)

24 февруари 2020 г.

ЕПИДЕМИЯТА – ВЕЧЕ ПАНДЕМИЯ

**** Финансовите световни министри и мастити икономически експерти като щрауси с глави в пясъка за спад от 0.5% – глупости! Поне 10% от световния БВП!

**** Какво каза наистина Си Дзинпин – даде властта на армията!

**** 7-ти мъртъв в Италия, ще следват нови и нови хиляди.

**** Лъжите на СЗО и някои учени на фона на ужасяващо, раздиращо сърцето, среднощно видео от Ухан

Пренебрегнах съмненията на етиката, които ме терзаеха няколко дни и пуснах едно страховито видео от Ухан (предупреждение: ако отворите линка към поста, не препоръчвам на хора без здрава нервна система да отварят линка към видеото)

Писмото набързо беше прибрано в най-дълбокото чекмедже. Две години и няколко месеца по-късно, през 2022 г. в разисквания в Американския конгрес бяха отправени официално сериозни обвинения към тези научни светила за Писмото и начина, по който са манипулирали и фалшифицирали фактите и научните заключения в него.

На 2 април 2020 г., преди 3 години описах много по-голямата истина от тази частица от нея, която сега спряга като сензация „Фокс нюз“.

„ОСНОВАТА ЗА ПЪРВИЧНИЯ ЩАМ – СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 2015 Г.

Отбелязах, че (цитат) „първият изкуствен вирус обаче е създаден през 2013. Той не представлява опасност за човека, но също предизвиква дискусии докъде може да се стигне и колко опасен може да е пътят, ако се започне сглобяване на нови вируси, които заразяват и човека.”

В поста разказах за избухналия огромен научен скандал, останал зад кулисите и за наложената забрана през 2014 г. от правителството на САЩ, а след това и на други западни държави за такива изследвания и тяхно държавно финансиране.

Но от документите сега се вижда, че е имало, макар и опосредствено и косвено – чрез едно НПО. Заради забраната екипите се изнасят в Центъра в Ухан. Там през 2014 г. с помощта и участието на китайски учени създават втория химерен (химерен означава изкуствен) вирус, което описват през 2015 г.

Давам цитат от описанието му:

„Следователно, за да проучим потенциала за поява (тоест потенциала да зарази хора) на циркулиращи CoVs, ние изградихме ХИМЕРЕН ВИРУС (ИЗКУСТВЕН – БЕЛ. МОЯ), кодиращ нов, зоонотичен протеин CoV шип (онзи, който заразява клетката) от последователността RsSHC014-CoV, изолирана от китайските прилепи прилепи 1 – в контекста на гръбнак, адаптиран за мишка SARS-CoV. Хибридният вирус ни позволи да оценим способността на новия белтъчен шип да причинява заболяване независимо от други необходими адаптивни мутации. Използвайки този подход, ние характеризирахме CoV инфекцията, медиирана от SHC014 шип протеин в първични клетки на дихателните пътища на човека и in vivo и тествахме ефикасността на наличните имунни терапевтици срещу SHC014-CoV“

Втори цитат от поста:

„Финансиране и помощ осигуряват Китайската академия на науките, Института по микробиология в Белинзона, Вирусната и Бактериологична лаборатория в Ухан (звено на Центъра), Администрацията по храните и лекарствата в САЩ, Университета на Северна Каролина, Харвардското медицинско училище, университета в Мериленд, Университета в Тексас, който предоставя изходни щамове (вкл. на чума), както и редица др. организации, вкл. и държавни или с държавно финансиране.“ (например Франция е представила технологиите и построила лабораторията 4-та степен в Центъра, къдетож са били извършени повечето от тези изследвания)

Популярно: взели да експериментират с хуманни мишки (с човешки клетки, поразени от СПИН), заразени с белодробна чума, с преносител коравирус от типа SARS и с генни манипулации създали коктейл, много близък до Короначумата, както я наричам.

.

Разбира се, това не е Ковида.

Но приликата е по-голяма от всички други сравними вируси от прилепи, които са изследвани. Избухва нов научен и политически скандал, скрит по всякакви начини от обществеността, останал напълно секретен и изследванията са спрени напълно.

Но за капак, както отбелязах, какво се вършило в следващите години Центъра в Ухан, остава неизвестно. А какво се е вършило, ще ви стане ясно, защото както тогава съобщих, той е на подчинение на звеното за биологически войни на китайската армия. Шефът му е генерал, а основният научен ръководетел по коронавирусите – жената–прилеп д-р Шъ Джънли, както е популярна, вече израсна до чин полковник.

Но за тези факти както Фокс нюз, така и консервативната Judicial Watch мълчат така, сякаш са им изтръгнали езиците.

Затова пускам този пост. Мозайката от факти е несравнимо по-мащабна от онези, които стигат до общественото мнение. И много добре е прикрита не само от секретност, но и от фалшиви конспиративни теории, вкл. и „научни”, които съзнателно и умишлено се създават, за да отклонят вниманието от истината, от нейното търсене в нейната цялост, а не във взет отделно факт.

Затова винаги си имайте едно наум, каквото и да четете, каквото и да научите и на каквото и да вярвате. Щом става дума за голямо световно събитие, почти със сигурност сте лъгани. (при българските събития винаги ви лъжат)

Григор Лилов