26.04.2024

Не заставайте на колене пред лукавия и нечестивия! И пред глупавият.

В Светото писание е казано: „Не хвърляй бисерите в краката на прасетата“. Това е причината заради която не давам решения на плагиати в публичното пространство, нито някога съм имал намерение да го правя. От извор се пие вода на колене и който не знае това, явно няма необходимото ниво на възпитание. Такива хора се оставят да вървят с вързани очи през пустинята и докъдето сами стигнат. Това е техния личен избор и съдба!

Относно коя политическа сила как е гласувала в Народното събрание, гледайте само и единствено официалната страница на институцията. Там има всико необходимо и се вижда лесно с невъоръжено око. Четете внимателно стенограмите!!! Зная, че е по-лесно някой да ви каже наготово нещо без да полагате усилия, но така рискувате да бъдете заблудени, манипулирани или излъгани. От партиите и от партийците. Ваш избор.

Законът за отбраната и въоръжените сили /ЗОВС/ не е лъжица за всяка уста, но не е и толкова труден за разбиране. Просто изисква внимание и време, особено в тези смутни времена от разгарянето на нова световна война в която неизбежно целят да ни включат. Не заради амбиция на тоя и оня, а по смисъла на международен договор от който няма бягане. Няма. Измененията, които бяха направени в последния момент и много набързо имат точно тази задача и вече е постигната. Инициативата и парламентарната логистика за осъществяването се движеше директно от сградата на Президента. Останалите са само пешки в тая игра, включително и вашите любими партии-спасители.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Лично на мен ми е обидно да слушам глуповати оправдания защо някоя партия гласувала „за“, кой какво разбрал или неразбрал, какво мисли по въпроса някой очевиден за всички глупак или витиевати оправдания с несъществуващи правни дефиниции. Защото само това чувам, а ушите ми не понасят звуци от дрънчане на алуминиеви тенджери, които трябва да възприемам като виртуозно класическо изпълнение от Бах. Съжалявам, но не на мен тия работи! Между вас и на такива като вас може да си говорите всичко, но на мен не.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Единият историк, ама не точно. Другият икономист, ама и той не точно. А третия военен пилот, ама всъщност дограмаджия. За четвъртия, петия и шестия да не говорим, защото имам все още някакво базово себеуважение, за да ги заобиколя с приятелско снизхождение. Проблемът на давещият се, господа, е проблем на самия давещ се! Гледайте да не сте вие.

А за мен не бъдете кахърни! Моята е лесна, защото не слушам празноглавци.

Николай Марков