23.04.2024

Преди дни в София се проведе шествие под надслов „Аз съм Украйна“, на което украинци и българските им „партньори“ издигнаха обидни и унизителни лозунги по адрес на президента на Република България (на снимката по-долу). На въпросното сборище е присъствал и посланника на Украйна в София – Москаленко, което само по себе си е трогателно!

В отговор на това, че го нарекоха как ли не, два дни по-късно Румен Радев награди украинския дипломат с високо държавно отличие! Трябваше да му сложи и ордени „за вкъщи“, за да може същия да ги предаде на участниците в това мило тържество, които държат трансперант с надпис „Радев руска к…во“!

Вече започвам да се питам дали аз нещо не съм наред или падението наистина е пълно и повсеместно! Вместо президента да поиска обяснение и да потърси сметка от самозабравилия се посланник за изстъпленията на сънародниците му по софиийските улици и оскърбителните за български институции лозунги, които се издигат, той му връчва високо държавно отличие!
Подобно поведение, което ежедневно утвърждава колониалния статут на Родината ни, започва да буди само и единствено презрение!

А на „солидарните“ с Украйна „българи“, които ежедневно ни тровят с натрапчивата си пропаганда, мога да кажа само едно – спрете да плачете и увивате на чужди гробища!

Де тези хора да бяха така солидарни и с Родината ни! Вместо „солидарни“ да бяха написали истината – завладяни, зависими и подчинени!
Солидатността с интересите на империята колонизатор, които по никакъв начин не съвпадат с тези на Отечеството ни, е всъщност низ от национални предателства!

Не на УКРАИНИЗАЦИЯТА на България!

Страхил Ангелов