01.05.2024

Не трябва ли хиената на ЕС-Полша, да се страхува от нов пакт между Германия и Русия,след някой друг месец? Същото се отнася за прибалтийските истерици.

Пакта в предишната война е сключен на 23 август 1939 г.,а Германия започва настъпление срещу Полша на 1 септември 1939 г.
Към пакта има таен допълнителен протокол за определяне границите между двете страни,в който Полша изчезва от картата в случай на „териториално и политическо преразпределение“.

На 17 септември 1939 г. по силата на допълнителния протокол към договора на територията на Полша нахлуват съветски войски. Териториалното разделяне на Полша между СССР и Германия завършва на 28 септември 1939 г. с установена е обща съветско-германска граница.

През 1940 г. Червената армия,навлиза в балтийските държави Литва, Латвия и Естония.Същата съдба имат Бесарабия и Северна Буковина. Това е историята накратко.
Би трябвало да помнят и да се страхуват от историята поляците,балтите,молдовците,
румънците и някои други, преди да легнат на англосаксите,(които и през 39-40 г. ги излъгаха и не ги защитиха), и преди да скочат с рогата едновременно на Русия и Германия.

Германците и сега не разбират защо и в името на какво тяхното правителство се отказва от евтините руски енергийни ресурси, поради което масово затварят предприятия в цялата страна и расте безработицата. Седем хиляди фирми вече са фалирали. Само в американския щат Оклахома около 60 бивши германски предприятия се готвят да отворят или вече са стартирали. Те ще плащат данъци не Германия, а в САЩ. Старите хора в Германия вече започнаха да мръзнат в домовете си. Не им стигат парите да платят газа и тока.

Воденият от САЩ ЕС, забрани на Германия пускането в експлоатация на вече изградения газопровод „Северен поток 2“, който сега можеше да спаси Германия и нейната индустрия. Но някои „неизвестни“ извършиха диверсия в икономическите води на Дания и ги взривиха на дълбочина около 100 метра.Съмненията паднаха върху Полша,Британия и САЩ.

Вместо да изисква започване на спешен ремонт на тръбопроводите и спасяване на германската икономика, правителството на Олаф Шолц все повече снабдява Украйна с оръжие. Киев просто изнудва Берлин, тъй като през украинската територия сега минава единственият път за доставка на Германия с тръбопроводен руски газ.

Имаше друг руски тръбопровод през полската територия на Полша. Варшава блокира доставките през него. Сега Полша получава газ от Норвегия и го продава на Германия на цени, които са значително по-високи от тези от Русия.

И може да спре крана по всяко време и да спре тези доставки. Освен това поляците построиха терминали за приемане на американски LNG. Германия тепърва започва да внедрява такава система, но това няма да спаси нейната икономика. В крайна сметка този LNG е много по-скъп от тръбопроводния газ от Русия.

Сега, възползвайки се от позицията си, Варшава става все по-нагла и иска репарации за Втората световна война. Олаф Шолц отказа да им плати. И точно там, върху полския участък от петролопровода „Дружба“, по който руският петрол URALS идва в Германия, налягането изведнъж изчезна.

При петрола нещата за Германия са много по-зле, отколкото при природния газ. Технологиите и производството на немските рафинерии са предназначени предимно за преработка на нефт URALS. Необходими са средно около един милиард евро и около една година, за да се преобразува такава инсталация за преработка на друг вид масло. Германия няма нито едното, нито другото.
Олаф Шолц и неговото правителство допуснаха ситуацията, в която поляците и така наречените „съюзници“ започнаха да го задушават икономически, като блокираха доставките на руски енергийни ресурси.Олаф Шолц и неговото правителство участват активно в убийството на германската икономика от страната на Вашингтон,Варшава и Брюксел,но докога ще се задържи?
Германците намериха причина да завиждат на британците. Лиз Тръс освободи страната си от собственото си безумно управление. Германският канцлер продължава да е кошмар за Германия,но по всичко изглежда не за дълго.

Обикновените германци отдавна сочат вратата на Олаф Шолц. Германският бизне доскоро вярваше,че е по-добре да не „сменят конете по време на война“,но и те се отвръщат от канцлера.

Йордан Халачев