19.04.2024

Никога Кирил Петков не трябва да си позволява да говори за няколко неща. Никога.

– Че някой за нещо лъже. Той е републикански, европейски, световен и олимпийски шампион в тази дисциплина. От май 2021 г. насам няма конкуренция, на върха е.

– Че някой се страхува от “съдебна реформа”. Имаше достатъчно време, в което поне да покаже намерение за промени в правосъдната система. Не, нямаше и наченки за това, докато се упражняваше върху властта. Смръщеното лице и ъъъ-кането по телевизорите на Надежда Йорданова, не могат да се броят за нищо друго, освен за тотално безсилие и липса на идея какво да се прави.

– Че някой е извършил “престъпления”. След като вече излизат документи за комисиони с газови посредници, включително и фактури за авансови плащания на десетки милиони.

След като правителството, под напора на разкрития и обвинения, се отказа от договора с Gemcorp за 1 500 000 000 долара, защото далаверата беше осветена.

– Че някой е “за затвора”. Ако прокурорите си свършат работата и спазят закона, той ще трябва да се премести от “Шишман”18 да преживява на други адреси, а неделя да му се носят безглутенови торти.
– Да нарича партиен лидер “престъпник”. Така е назовал Слави на среща с областните управители от квотата на ИТН в резиденция “Бояна” на 13 юни. Легендата си върна тъпкано на еднодневката. Шоуто не е за всеки.
– Да “пенсионира” партийни лидери”. Защото собствените му партийни другари го пенсионираха само след някакви си 6 месеца; отказаха се от него и посочиха за премиер Асен Василев.

– Да се прави на мъж. Най-нагло остави Лена Бориславова да се оправя съвсем сама със скандала, избухнал заради видеото от стълбището на квартира на Airbnb. Горката ужиЛена и опърЛена, огоЛена и подеЛена, се върти като пумпал между Киро и Миро, в опит да си върне достойнството. Безуспешно.
– Да говори за КПКОНПИ. Ако в комисията има хора, които държат на професионалното си достойнство, веднага трябва да започнат разследване за “конфликт на интереси” и “злоупотреба с власт”, тъй като куролацията на ул.”Гладстон” е прераснала в договор за “правно обслужване”, докато прелюбодеецът е служебен министър на икономиката, принципал на ББР-донора, а прелюбодейката работи в голяма софийска кантора-бенефициента. Ясно и недвусмислено е.

– Да се перчи за газа. Газ няма. Нищо не е договорил. Лицечерно е да крещи срещу Газпром, защото коалиционаната му партньорка Нинова иска веднага договор с Газпром. Тази карикатурно-истерична GAZофрения трябва да спре. Противно е.
… Кирил Петков е от късметлиите, които се оказват на точното място в точното време. И се превръщат в моркова на ГМО-земеделие на политически заговорници; получават много-много повече, отколкото заслужават и го …пропиляват.
Не-ну-жен! Ненужееееен!

Соня Колтуклиева

facebook